Tom Daley toont zijn afgewerkte Olympische Spelen-trui

Schoonspringer Tom Daley mocht al een zilveren medaille in ontvangst nemen tijdens de Olympische Spelen in Parijs, maar ook naast het zwembad is hij een graag geziene gast. Zo ging hij tijdens de Olympische Spelen in Tokyo in 2021 viraal omdat hij al breiend en hakend gespot werd in de tribune. Ook deze keer had de schoonspringer zijn breinaalden bij en hij maakte een speciale trui voor de editie van 2024.

De Britse schoonspringer Tom Daley is een graag geziene gast op de Olympische Spelen. Niet alleen voor zijn prestaties in het zwembad, maar ook naast het zwembad zijn de ogen vaak op hem gericht. Daley leerde zichzelf tijdens de lockdown namelijk haken en breien en gebruikt die skill nu als bezigheidstherapie in de tribunes. Net zoals tijdens de vorige Olympische Spelen werkte Daley aan één project dat dan een uniek aandenken is aan de Spelen. De trui van 2024 is nu helemaal klaar.

Zelfgemaakte trui

Tom Daley toonde zijn afgewerkte trui in een video op Instagram, waarbij hij alle details aanhaalt. Vooraan op de trui staat er zo “Paris 24”, waarbij de ‘A’ de vorm van de Eiffeltoren kreeg. Onderaan staan de Franse en de Britse vlag. Achteraan op de trui staat de naam ‘DALEY’. Op de mouwen van de trui staan dan weer de initialen ‘TD’ en het cijfer ‘5’, waarmee Daley verwijst naar zijn vijfde Olympische Spelen.

Tijdens deze spelen mochten Tom Daley en zijn synchroonspringpartner Noah Williams de zilveren medaille mee naar huis nemen. In Tokyo won Daley nog goud (met zijn toenmalige synchroonspringpartner Matty Lee), maar nu waren de Chinese schoonspringers Yang Hao en Lian Junjie een maat te sterk.

Bekijk hier de video op Instagram:

Meer
Lees meer...