Olympisch duiker Tom Daley komt met eigen brei- en haakpakketten

Tijdens de Olympische Spelen in Tokio gingen foto’s van Tom Daley de wereld rond. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, ging het daarbij niet om zijn gouden medaille, maar wel om wat de duiker naast het zwembad deed. Terwijl hij zat te wachten op zijn beurt zat Daley namelijk rustig te breien. En dat kan je dankzij hem nu ook doen.

Tom Daley pakte op de Olympische Spelen in Tokio samen met zijn partner Matty Lee goud in het synchroonspringen vanop de 10-meterplank. Daarnaast haalde hij ook in zijn eentje een bronzen medaille op diezelfde hoogte. Om zich te ontspannen na het sporten, begon Daley met breien en haken. Met die hobby haalde hij de wereldpers.

Breien op de Olympische Spelen

Tijdens de Olympische Spelen werd Tom Daley namelijk al breiend gespot naast het zwembad. Fotografen konden dit vastleggen en de foto’s gingen de wereld rond. Dat het breien niet enkel een hobby voor naast het zwembad is, bewees Daley al uitgebreid op zijn tweede account op Instagram.

Op dat account, Made With Love By Tom Daley, deelt hij al zijn breiwerken. Het gaat daarbij om truien, mutsen, kleren voor zijn zoontje tot zelfs een zetel voor z’n kat. Veel van de dingen die Tom Daley maakt, zijn z’n eigen ontwerpen en daar kan iedereen nu van meegenieten.

Made With Love By Tom Daley

Via de website bytomdaley.com kan je nu brei- en haakpakketten bestellen, waarmee ook jij zelf aan de slag kan. Het gaat om een tiental verschillende items, die allemaal ontworpen werden door de duiker zelf. Het gaat om mutsen, sjaals, truien, flamingoknuffels en een gigantisch deken.

In een breipakket zit alles wat je nodig hebt. Zo krijg je de nodige wol, maar ook de brei- of haaknaalden en het patroon. Elk pakket is ook voorzien van een handleiding die je de basis van het breien of haken leert. Zo kan zelfs de absolute beginner met de pakketten aan de slag. De prijzen variëren van 30 pond (zo’n 35 euro) voor een kerstsok tot 220 pond (259 euro) voor een tweepersoonsdeken.

Meer
Lees meer...