’13 Reasons Why’-ster Tommy Dorfman en echtgenoot Peter Zurkuhlen gaan scheiden

Actrice Tommy Dorfman (29), die we het beste kennen uit de serie 13 Reasons Why, en haar echtgenoot Peter Zurkuhlen (33) hebben besloten om een scheiding aan te vragen na een huwelijk van vijf jaar. Nadat Tommy Dorfman afgelopen zomer publiekelijk uit de kast kwam als transgender, zei ze dat zij en haar man ervoor kozen om “de relatie te herdefiniëren als vrienden”.

Tommy Dorfman en haar man, Peter Zurkuhlen, gaan scheiden na een huwelijk van meer dan vijf jaar. Zurkuhlen heeft namelijk afgelopen dinsdag in een rechtbank in Los Angeles een scheiding aangevraagd van Dorfman, volgens gerechtelijke documenten verkregen door People. Dorfman en Zurkuhlen ontmoetten elkaar voor het eerst via een wederzijdse vriend in 2005, volgens TMZ. Nadat ze zich in 2015 verloofden, trouwden ze in 2016 in Portland, Maine.

Veranderingen

Dorfman kwam uit de kast als transgender in een interview in Time-magazine in juli 2021, nadat ze zich een jaar daarvoor al “privé identificeerde en leefde als vrouw”. Destijds legde ze uit hoe haar transitie de relatie met haar man had veranderd. “Persoonlijk is het wild om 29 te zijn en weer door de puberteit te gaan. Sommige dagen voel ik me alsof ik 14 ben. Als gevolg van die verschuiving, zijn de soorten romantische partnerschappen die ik zoek anders”, vertelde Dorfman aan Time.

Ze legde uit: “Ik had negen jaar lang een relatie met een homoseksuele man, waarin ik meer als man werd gezien. Ik hou zoveel van hem, maar we hebben geleerd dat ik als transvrouw niet noodzakelijk geïnteresseerd ben in dezelfde dingen als een homoseksuele man.”

“Dus we hebben ongelooflijke gesprekken gehad om onze relatie als vrienden te herdefiniëren”, zei ze. “De transitie was bevrijdend en verhelderend.”

Herintroductie van Tommy Dorfman

Kort nadat het Time-interview was gepubliceerd, betuigde Zurkuhlen publiekelijk zijn steun aan Dorfman op Instagram, waar hij een foto van Dorfmans Time-fotoshoot repostte. Zurkuhlen schreef bij de foto: “Zoveel liefde. Je bent prachtig en je bent volledig jezelf”, is te lezen in een screenshot verkregen door Just Jared.

Dorfman vertelde over haar leven nadat ze in augustus 2021 voor InStyle uitkwam als transgender. Destijds vertelde ze het tijdschrift dat ze zich “nog nooit zo goed” had gevoeld. “Ik heb net mijn hormonen gewisseld, en ik heb me nog nooit beter gevoeld in mijn leven. Ik ben 28 jaar van mijn leven suïcidaal en depressief geweest, en herstellende van alcoholisme en drugsverslaving. Ik denk niet dat ik ooit echt gelukkig ben geweest tot dit afgelopen jaar”, zei Dorfman.

Ze voegde eraan toe: “Ik kijk naar de internetkroniek van foto’s van mij sinds ik begon te werken in de industrie, en ik kan op elke foto zien hoe fucking ongelukkig ik was.”

Meer
Lees meer...