Tony Sirico (79), bekend uit ‘The Sopranos’, overleden

De Amerikaanse acteur Tony Sirico is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend voor zijn rol als Peter Paul “Paulie Walnuts” Gualtieri in de legendarische reeks The Sopranos. Sirico leed al enkele jaren aan dementie.

De acteerwereld moet vandaag opnieuw afscheid nemen van een legende. Tony Sirico, die vooral bekend is voor zijn rol als Paulie Walnuts in de maffiareeks The Sopranos, is op 79-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd bekendgemaakt in een stament door de familie van Sirico.

Tony Sirico

Voor Tony Sirico begon met acteren, werd hij verschillende keren opgepakt voor uiteenlopende feiten, gaande van overlast en overvallen tot illegaal wapenbezit. In 1989 vertelde Sirico over zijn criminele verleden in de documentaire The Big Bang van regisseur James Toback.

Tijdens zijn carrière als acteur kon hij dat verleden vaak gebruiken. Sirico werd namelijk vaak gecast als gangster in series en films. Zo was hij onder andere te zien in Miami Vice en Goodfellas. Maar zijn bekendste rol was die van Paulie Walnuts in The Sopranos. Hij speelde de rol van de trouwen handlanger van Tony Soprano van 1999 tot 2007. Daarna was hij nog in verschillende andere series en films te zien en leende hij z’n stem uit aan personages in onder andere Family GuyFairly Odd Parents en American Dad!.

Normaal zou Sirico zijn rol als Paulie Walnuts terug opnemen in de The Sopranos-prequel The Many Saints of Newark, die vorig jaar verscheen. Maar de gezondheid van de acteur liet dat niet toe. Hij leed op dat moment al enkele jaren aan een ernstige vorm van dementie.

Meer
Lees meer...