‘The Sopranos’-prequel ‘The Many Saints Of Newark’ krijgt trailer

Op 20 november 2000 debuteerde The Sopranos op HBO, een reeks die alles voorgoed zou gaan veranderen en de lat voor series eigenhandig op een nieuwe hoogte legde. De laatste jaren werkte David Chase, het brein achter The Sopranos, aan een prequel-film. En die krijgt nu een eerste trailer.

De titel The Many Saints Of Newark verwijst naar de Newark-rellen. Tussen 12 en 17 juli 1967 stierven daar 26 mensen, honderden raakten gewond. De aanleiding was de mishandeling van een zwarte taxichauffeur door de politie.

The Many Saints Of Newark

Warner Bros.

David Chase focust in zijn scenario op de spanningen die heersten tussen de Afro-Amerikanen en de Italianen, waardoor we dus bij de voorgeschiedenis van The Sopranos aankomen. Sommige personages die een rol speelden in The Sopranos, zoals dus ook Tony Soprano, zullen in deze film in een jongere versie te zien zijn.

In de film zal ook een jonge versie te zien zijn van Tony Soprano, de maffiabaas die de hoofdrol speelde in de reeks. In The Sopranos werd die rol met verve neergezet door de in 2013 overleden acteur James Gandolfini, wiens stem helemaal aan het begin van de trailer te horen is.

Gandolfini overleed toen op 51-jarige leeftijd aan een hartaanval. In de prequel film zal het zijn zoon zijn, Michael Gandolfini, die Tony Soprano zal vertolken. Ook het jonge talent Leslie Odom Jr. (van One Night In Miami) en oudgediende Ray Liotta zullen in de film te zien zijn.

Warner Bros.

De trailer

The Many Saints Of Newark zou oorspronkelijk op 25 september 2020 verschijnen, maar wordt nu uiteindelijk gelanceerd in de cinema in de Verenigde Staten op 1 oktober 2021. De film zal er tegelijkertijd ook een maand lang op HBO Max te zien zijn.

De film was een grote HBO-gelegenheid, want ook medescenarist Lawrence Konner heeft al heel wat HBO-ervaring. Hij schreef afleveringen van Boardwalk Empire en The Sopranos. Regisseur van dienst was Alan Taylor. Taylor is een erg ervaren televisieregisseur die eerder al de camera bediende voor afleveringen van HBO-reeksen als Game Of Thrones, In Treatment, The Sopranos, Sex And The City, Boardwalk Empire, Rome, Deadwood en Six Feet Under. Hij bracht ook enkele afleveringen van Mad Men – een reeks van AMC – tot een goed einde.

Meer
Lees meer...