Left Right
scrollTop top

Twee coronatesten verplicht voor wie hoogrisicocontact had


Coronatest
© Isopix

Iedereen die een hoogrisicocontact heeft gehad moet vanaf maandag 25 januari in België verplicht twee keer een coronatest ondergaan. Dat moet gebeuren op dag 1 en dag 7 van de verplichte quarantaine.

De beslissing om iedereen die een hoogrisicocontact heeft gehad verplicht twee coronatesten te laten ondergaan, komt er op advies van de Taskforce Testing.

Onder een hoogrisicocontact wordt verstaan dat je langer dan 15 minuten op minder dan anderhalve meter afstand was bij iemand zonder mondmasker aan. Ook de applicatie Coronalert kan daarvan op de hoogte brengen.

Eerste en zevende dag

De nieuwe regeling moet helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het is meteen ook een gelijkschakeling van de regels die al langer gelden voor reizigers die terugkeren uit een rode zone. Ook zij moeten minstens zeven dagen in quarantaine en zowel op de eerste als op de zevende dag een test ondergaan.

Vanaf 25 januari

De nieuwe regeling gaat in vanaf maandag 25 januari. “Het is realistisch omdat de mogelijkheid om zich te laten testen grotendeels geautomatiseerd is (namelijk met een sms) waardoor de huisartsen minder belast worden. Er is ook voldoende testcapaciteit om de stalen voldoende snel te analyseren. We roepen daarom iedereen die symptomen heeft of een hoog risico heeft gelopen op om zich zo snel als mogelijk te laten testen”, valt te lezen in het persbericht.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.677.742
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141