‘Twin Peaks’-regisseur David Lynch gaat reeks maken voor Netflix

Netflix heeft een deal gesloten met David Lynch, de regisseur van onder andere Twin Peaks. Hij zal nu voor de streamingdienst een reeks maken die als werktitel Wisteria kreeg.

De legendarische regisseur David Lynch zal een nieuwe reeks maken voor Netflix. Lynch is vooral bekend van de reeks Twin Peaks, die uitgroeide tot een cultklassieker.

Wisteria

De serie die Lynch zal maken voor Netflix kreeg voorlopig de werktitel Wisteria. Over de inhoud van de reeks is nog niets bekend. De opnames zouden – als alles goed gaat – van start gaan in mei 2021.

Voor Wisteria zal David Lynch ook opnieuw samenwerken met producer Sabrina S. Sutherland, met wie hij voor het eerst samenwerkte voor Twin Peaks.

Twin Peaks

Wisteria wordt de eerste serie die David Lynch regisseert sinds zijn legendarische reeks Twin Peaks. Die verscheen in 1990 en werd een wereldwijd succes. Tot op heden wordt Twin Peaks gezien als een van de beste reeksen ooit gemaakt. In 2017 maakte Lynch nog een nieuw seizoen voor Twin Peaks.

Twin Peaks mag dan wel de enige andere serie zijn die David Lynch maakte, het was absoluut niet zijn enige regiewerk. Zo maakte hij ook de films The Elephant Man, Blue Velvet en Mulholland Drive. Voor die drie films was Lynch genomineerd voor de Oscar voor beste regisseur.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...