V (BTS) kondigt fotoboek ‘TYPE 1’ aan

V van BTS heeft het fotoboek TYPE 1 aangekondigd. Het gaat om een boek en een magazine met foto’s van een fotoshoot die plaatsvond voor V in december 2023 aan zijn legerdienst begon. Je kan het boek vanaf donderdag 27 juni bestellen en het verschijnt op dinsdag 9 juli. De magazineversie verschijnt op dinsdag 6 augustus.

Het houdt voorlopig nog steeds niet op met de content voor fans van BTS. Op vrijdag 28 juni verschijnt Smeraldo Flower Marching Band, de nieuwe single van Jimin, gevolgd door het album ‘MUSE’ op vrijdag 19 juli. Maar nu heeft ook V content aangekondigd. Het gaat deze keer niet om muziek, maar wel om een fotoboek.

TYPE 1

V van BTS deelde gisteren een mysterieuze foto. Het ging om een zwart-witfoto van de zanger met zijn volledige naam Kim Tae-hyung, de boodschap TYPE 1 en de lyrics van zijn solonummer Scenery uit 2019. Bij de foto kwamen we ook ineens te weten dat we het project vanaf donderdag 27 juni konden bestellen, met een releasedatum op dinsdag 9 juli. Die datum is niet willekeurig, want op 9 juli 2013 werd de naam ARMY voorgesteld als de naam voor de fans van BTS. Daardoor staat de dag bekend als ARMY Day.

Fans begonnen meteen met gokken waar het precies over ging. Daarbij dachten enkelen dat het om een nieuwe single ging of een samenwerking met Jimin. Maar veel mensen dachten ook meteen aan een fotoboek. V is altijd geïnteresseerd geweest in fotografie, zowel voor als achter de camera en dat zal ook tot uiting komen in TYPE 1.

Fotoboek en magazine

TYPE 1 zal verschijnen in twee uitgaves. Het eerste is een dik koffietafelboek met een harde cover. De kaft is groen, dezelfde kleur als de microfoon van V en de foto die al verscheen staat centraal op de cover. Rond de kaft zit ook een cover met een andere zwart-witfoto van V. Het fotoboek bestaat uit 224 pagina’s met foto’s van de zanger. “Het fotoboek legt de momenten van V vast waarop hij volledig tot rust komt”, staat te lezen bij de aankondiging. “V toont zijn comfortabele en natuurlijke zelf wanneer hij een pauze neemt van zijn drukke schema om wat tijd alleen door te brengen.” In de aankondiging komen we ook te weten dat V betrokken was bij elke stap van de planning en productie van het fotoboek “van het kiezen van de locatie van de fotoshoot, tot het vastleggen van de titel en de foto’s”.

De magazineversie ziet eruit als een magazine, met een zachte kaft en telt 152 pagina’s. Het gaat dus om een compactere versie van TYPE 1, met enkele hoofdstukken minder. Op de cover van het magazine staat een andere foto van V, deze keer wel in kleur.

Meer
Lees meer...