Left Right
scrollTop top

Vaccins uit vaccinatiecentrum Gent na stroomonderbreking goedgekeurd


Vaccinatiecentrum Gent
© Stad Gent

De 3.740 flacons met coronavaccins uit Gent zijn goedgekeurd voor gebruik. Het Gentse vaccinatiecentrum in Flanders Expo kreeg te maken met een elektriciteitspanne, waardoor de koelkasten waarin de vaccins bewaard werden enkele uren uit waren. Het was daardoor onzeker of de vaccins nog gebruikt konden worden.

In totaal ging het om meer dan 20.000 dosissen van het coronavaccin. Deze moesten onderzocht worden door Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Dat onderzoek is nu afgerond en de vaccins kunnen nog steeds gebruikt worden.

Geen vertraging

Eerder liet waarnemend Gents burgemeester Sofie Bracke al weten dat er sowieso geen vertraging zou komen op de planning. Zelfs wanneer de vaccins afgekeurd zouden worden. Het vaccinatiecentrum van Gent kon namelijk gebruik maken van vaccins uit het UZ Gent en omliggende vaccinatiecentra.

Enkel de mensen die een afspraak hadden tussen 8 en 10 uur vanmorgen moesten een nieuwe afspraak maken. Alle andere afspraken van vandaag gingen gewoon door zoals gepland.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…