Van plan een webshop te beginnen?

Geschreven met input van Shops United

Er wordt al jarenlang steeds meer online besteld, en dat is natuurlijk tijdens de coronacrisis nog verder doorgeschoten. De kans is dus groot dat ook jij er wel brood in ziet. Maar zomaar een webshop beginnen zonder enige voorbereiding is geen goed idee. Daarom geven wij je een aantal tips en aandachtspunten, zodat jij niet tegen teleurstellingen aanloopt.

  1. Onderzoek de markt

Voordat je begint is het goed om te weten of er überhaupt vraag is naar jouw product(en). Daar ligt de basis voor je succes, je moet immers wel een afzetmarkt hebben. Daarnaast is het ook goed om te kijken of online wel de beste plek is om je product te verkopen. Voor sommige producten is het belangrijk voor de klant om het product voor aankoop eerst in het echt te zien. Tot slot is het ook goed om te weten hoeveel concurrentie er is en of jij daarvan kunt onderscheiden.

  1. Kies het juiste platform

Er zijn grofweg twee manieren waarop je online kunt verkopen, via een eigen webshop of via een ander platform als bijvoorbeeld bol.com. Als je kiest voor een eigen webshop heb je keuze uit diverse webshopbouwers. Kijk welke het beste past bij jou en jouw producten en natuurlijk ook bij jouw financiën. 

  1. Wees eerlijk in je communicatie

Het is heel verleidelijk om je producten of je service wat te overdrijven in je communicatie: ‘de allerbeste kwaliteit’, ‘de allerlaagste prijzen’, ‘vandaag besteld, morgen in huis’. Maar vergeet niet dat je dit wel waar moet kunnen maken. Je kunt veel beter vermelden dat je je best doet om de producten zo snel mogelijk te leveren, maar dat het wel enkele dagen kan duren. Als je belooft dat het de volgende dag bezorgd wordt en dat is vervolgens niet zo, dan krijg je ontevreden klanten. 

  1. Kies de juiste manier van verzending

Met name in het begin zul je nog geen enorme aantallen pakketten versturen, maar dit kan aardig prijzig worden. Dan is het goed om je aan te sluiten bij een partij als bijvoorbeeld Shops United. Zij werken samen met diverse vervoerders en doordat ze voor meerdere webshops werken profiteer jij van het verzendvolume van al die anderen. Dit scheelt je direct al in de kosten!

Meer
Lees meer...