Van technieker tot jurist: FOD Financiën is op zoek naar jong talent

Goed nieuws voor alle pas afgestudeerde jongeren: de Federale Overheidsdienst Financiën is naar jou op zoek! Er liggen namelijk heel wat startbaanovereenkomsten klaar voor wie jonger is dan 26 en op zoek naar een eerste professionele ervaring.

De FOD Financiën is op zoek naar pas afgestudeerden onder de 26 jaar die zin en ambitie hebben om bij de overheid aan de slag te gaan. Er staan tal van vacatures open die jou misschien wel op het lijf geschreven zijn. Ze bieden je daarvoor een Rosettacontract of een zogenaamde startbaanovereenkomst. Dat is een contract van bepaalde duur dat aan jongeren van minder dan 26 jaar de kans geeft om een eerste professionele ervaring op te doen. In 2020 wierf de FOD Financiën ook al 410 mensen aan met zo’n contract. Waar wacht je dus nog op?

Welke vacatures zijn er beschikbaar voor mij?

De domeinen waarbinnen je aan de slag kan bij de FOD Financiën zijn zeer uiteenlopend, van technieker tot jurist. Wij geven je alvast een zeer kleine greep uit het aanbod:

 1. Deskundige dossierbeheer Patrimoniumdocumentatie
  Ben jij een organisatorisch talent met interesse voor ons patrimonium? Dan kan je aan de slag als dossierbeheerder in Mechelen, Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel. Er zijn 7 plaatsen beschikbaar voor pas afgestudeerden met een bachelordiploma, 5 daarvan bij de Administratie Rechtszekerheid en 2 bij de Administratie Opmetingen en Waarderingen.
 2. Beheersdienst bij de Algemene Administratie van de Fiscaliteit
  Met een bacherodiploma in het domein economie en een liefde voor cijfers kan je terecht bij de beheersdienst Particulieren, KMO (kleine of middelgrote onderneming) of GO (grote onderneming). Daar volg je fiscale dossiers op van A tot Z, contacteer je belastingsplichtigen en stel je verslagen of pv’s op.
 3. Economist
  Heb je een masterdiploma in een economische richting, dan kan je starten als economist bij de Algemene Administratie van de Fiscaliteit. Er zijn 25 plaatsen beschikbaar in tal van regio’s in Vlaanderen en ook hier kan je terecht op de beheersdienst Particulieren, KMO of GO.
 4. Inning & Invordering
  Met een bachelordiploma kan je terecht binnen de Algemene Administratie van de Inning en Invordering. Er zijn 27 plaatsen beschikbaar in Antwerpen, Brussel, Gent, Halle, Kortrijk, Leuven, Lier, Londerzeel, Mechelen of Oudenaarde. De teams waarin je aan het werk gaat, zijn bijvoorbeeld het Invorderingsteam, de Juridische dienst, het Infocenter of het Inningsteam.
 5. Jurist
  Met een masterdiploma in de rechten en interesse in de Belgische rechtspraak kan je beginnen als jurist bij de expertisedienst Particulieren, KMO of GO van de Algemene Administratie Fiscaliteit op verschillende locaties in Vlaanderen. Je beheert er bijvoorbeeld administratieve en gerechtelijke geschillendossiers en formuliert adviezen binnen je vakgebied.

Dit zijn slechts enkele vacatures uit het enorme aanbod bij FOD Financiën. Je kan ze allemaal hier bekijken en ontdekken welke job jou op het lijf geschreven is. Solliciteren doe je via het online inschrijvingsformulier dat je bij elke vacature terugvindt. Zit er toch geen job bij die je meteen aanspreekt? Dan kan je ook steeds spontaan solliciteren. Aarzel niet en ga snel de verschillende vacatures ontdekken!

Meer
Lees meer...