Internationale sportdag: vijf unieke sporten die je eens moet proberen

Elk jaar vieren we op 6 april de internationale sportdag. Die dag werd in 2013 door de VN in het leven geroepen om mensen aan het bewegen te krijgen. Wij verzamelden voor jou een lijstje van unieke sporten die je eens kan uitproberen.

1. Pickleball

Pickleball is een mix van tennis, pingpong en badminton die gespeeld wordt op een aangepast tennisveld. Het is een snelgroeiende sport in de VS, maar ook bij ons wint de sport aan populariteit. Pickelen gebeurt twee tegen twee en doe je met een paddle en een wifflebal, een geperforeerde, plastic bal.

2. Kanopolo

De naam spreekt voor zich. Kanopolo is een mix van waterpolo en rugby, maar dan in een kano op het water. Het grootste verschil is dat de doelen boven het water hangen. Het is een vrij intensieve en soms agressieve groepssport, maar blessures komen zelden voor want je draagt voldoende rugbybescherming. Een wedstrijd duurt twee keer tien minuten met daartussen een pauze van drie minuten. Het is zeker de moeite waard om eens te proberen op een warme lente- of zomerdag.

https://www.youtube.com/watch?v=7CAa_3uM9Dk

3. Onderwaterhockey

We blijven in de sfeer van de watersporten voor onderwaterhockey. Het is een variant op de gewone hockey die iedereen kent. Dit is echter een 3D-versie want bij dit spel kunnen de tegenspelers van achter, voor, onder of boven jou komen. In twee teams van zes is het de bedoeling dat je met een korte stick zoveel mogelijk doelpunten maakt. Een wedstrijd bestaat uit twee periodes van een kwartier met een pauze van drie minuten. Je moet wel wat kunnen duiken, want je krijgt geen zuurstoffles, enkel een snorkel.

4. Bossaball

Bossaball is een samenvoeging van volleybal, voetbal en dans. Het wordt, in twee teams, meestal op een luchtkussen op het strand gespeeld. Het spel werd door een Belg bedacht toen hij in Spanje was. De naam is afgeleid van de Zuid-Amerikaanse muziekstroming Bossanova. Dat komt omdat het spel geleid wordt door muziek die de scheids speelt of bepaalt. Het uiteindelijke doel? Zoveel mogelijk de bal op de grond van het veld van de tegenspelers krijgen zoals bij volleybal.

5. Bungee Fitness

Misschien heb je het al zien passeren op TikTok, maar bungee fitness is de nieuwste hype. Voor wie wil sporten, maar bijvoorbeeld (nog) niet zo’n goed uithoudingsvermogen heeft, is dit perfect. Je kan allerlei oefeningen doen, zoals pompen, terwijl je vasthangt aan een elastiek. Het is minder intensief, maar je kan nog steeds alle spiergroepen trainen. Ondertussen kan je al in verschillende sportcentra een groepsles boeken. Als je echt een stevig plafond hebt, kan je ook een bungeerekker thuis installeren voor een kostprijs van ongeveer 400 euro.

Meer
Lees meer...