Voordelig tanken met een tankkaart

Geschreven met input van Travelcard.

Brandstof betalen of u een creditcard gebruikt. Afrekenen met een universele tankkaart lijkt daar nog het meest op. Een rekening achteraf waarop u precies kunt zien welke aankopen, tankbeurten in dit geval, gedaan zijn, waar en hoeveel zodat u precies weet wat u betaalt. Het is niet alleen handig wanneer u met een leaseauto rijdt of ZZP’er bent, ook voor particulier rijden is het een uitkomst. Eenvoudiger kan het niet, veiliger ook niet. Rijdt u met een elektrische auto dan is er een speciale variant, de laadkaart waarvoor dezelfde voordelen gelden.

Overal tanken

Gebruikt u de universele tankkaart dan hoeft u niet meer om te rijden naar de aangesloten benzinepompen want u kunt bij elk tankstation terecht. Dat scheelt weer heel wat kilometers omrijden. Tanken met een merk gebonden kaart blijkt dan ineens toch een stuk minder goedkoop. Wilt u toch liever bij de goedkopere benzinestations tanken dan kan dat. Ook hier kunt u gewoon met de universele tankkaart betalen.

Budgetbewaking

U heeft de mogelijkheid om een limiet op de kaart te zetten waardoor bewaking van het budget een stuk eenvoudiger wordt. Het is een soort prepaid systeem waarmee u een bedrag op de kaart stort. Zeker wanneer de tankkaart zakelijk gebruikt wordt, kunt u op die manier controleren hoeveel geld er aan brandstof wordt uitgegeven en komt u aan het eind van de maand niet voor onverwachte uitgaven te staan.

Administratieve controle

Administratie wordt met de tankkaart wel heel eenvoudig. Op elke factuur staat namelijk gedetailleerde informatie over elke transactie. U krijgt een overzicht van de kilometerstand van de auto, de plek waar getankt is, het bedrag en de datum. Staat u als ondernemer ingeschreven dan krijgt u daarmee in een oogopslag alle informatie die u nodig heeft waardoor een boekhouder al die gegevens niet meer bij elkaar hoeft te zoeken. Ook wordt u niet meer benadeeld door verloren bonnetjes. Losse bonnetjes willen nog wel eens zoek raken waardoor u, zakelijk gezien, BTW teruggave misloopt. Alle tankbeurten staan vermeld op de factuur dus is ook dat probleem verleden tijd.

Elektrisch rijden met de laadkaart

Wat voor de tankkaart geldt is ook op de laadkaart van toepassing. Bij aankoop van de laadkaart ontvangt u een app waarmee u kunt zien waar u stroom kunt laden. Het is soms ook mogelijk de laadkaart bij uw eigen privé laadstation te gebruiken. Laat daarvoor het unieke nummer van uw laadkaart registreren bij de aanbieder van uw laadpunt. In sommige gevallen kunt u zelfs stroom rechtstreeks met de stroomleverancier verrekenen.

Nog meer voordeel

U kunt het wagenpark vergroenen door CO2 te compenseren. U hoeft daar zelf niets voor te doen. Door de hoeveelheid brandstof die getankt wordt is duidelijk hoeveel CO2 er gecompenseerd moet worden wat betaald wordt uit een kleine opslag op uw factuur. Doet u daaraan mee dan ontvangt u elk jaar een officieel certificaat van deelname.

Door specifieke opties te kiezen kunt u met de tankkaart of laadkaart ook betalen bij tolwegen, veerboten, tunnels en bruggen. Zo gaat betalen met een tankkaart wel heel erg op het gebruiksgemak van een creditcard lijken met dezelfde zekerheden, manier van factureren en een flink boekhoudkundig en belastingtechnisch voordeel.

Meer
Lees meer...