Voormalige maffiabaas die in de gevangenis zat met broers Menendez klapt uit de biecht

Voormalige maffiabaas Michael Frazese, die tegenwoordig een YouTuber is, heeft een video gedeeld waarin hij het heeft over de broers Erik en Lyle Menendez. De zaak over de broers is recent opnieuw onder de aandacht gekomen door de reeks Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story en de documentaire The Menendez Brothers, beiden te vinden op Netflix. Frazese bracht enkele maanden door met de broers in de gevangenis en deelt nu zijn verhaal over de broers.

Dankzij Netflix kent iedereen nu het verhaal van Erik en Lyle Menendez. De broers vermoordden in 1989, op 18- en 21-jarige leeftijd, hun ouders met zestien schoten. Ze bekenden de moord al snel, maar beweren al jaren dat het ging om wettige zelfverdediging omdat ze al jaren psychologisch en seksueel mishandeld werden door hun ouders. De rechter oordeelde daar echter anders over, waardoor de twee momenteel een levenslange gevangenisstraf uitzitten. Michael Frazese ontmoette de broers in de cel en vertelt nu over die ervaring op YouTube.

De broers in de cel

Michael Frazese bracht elf maanden door met de broers Menendez. Ze zaten samen op death row, de strengste afdeling van de gevangenis voor personen die de doodstraf of levenslang zonder de kans op vervroegde vrijlating kregen. Tijdens de eerste maanden zat Frazese samen met beide broers, maar toen waren er vermoedens dat de broers een ontsnappingsplan bekokstoofden, waardoor Erik verplaatst werd naar een andere afdeling. Volgens Frazese moet je echter “de herrijzing van Houdini” zijn om uit de death row-afdeling te kunnen ontsnappen. Hij vermoedt dat ze gewoon de broers uit elkaar wilden houden.

In de maanden dat Frazese samen met de broers in de afdeling zat, hadden ze veel gesprekken. Details over de moord, deelden ze uiteraard niet omdat de andere gevangenen deze informatie zouden kunnen gebruiken om zelf vrij te komen. Frazese meent dat de broers de moord niet pleegden voor het geld omdat ze te gewelddadig te werk gingen. De daad was volgens hem te emotioneel geladen om puur om het geld te gaan.

Verder in de video vertelt Frazese ook dat de broers tegen hem vertelden over het misbruik door hun vader en hoe hun moeder niet ingreep. Hij komt tot het besluit dat hij gelooft dat de broers misbruikt werden door hun vader, maar hij meent dat ze andere opties hadden om hier iets aan te doen dan de dubbele moord te plegen.

Binnenkort vrij?

De zaak van de broers komt eind november opnieuw voor omdat er nieuw bewijsmateriaal gevonden is. Dit zou hun straf kunnen verlagen, waardoor ze meteen vrij zouden kunnen komen.

Het gaat om een brief waarin Erik aan een neef vertelde over het misbruik door zijn vader, negen maanden voor de moord. Het tweede bewijsstuk is een getuigenis van een andere jonge man die seksueel misbruikt werd door José Menendez.

Bekijk de volledige video hier:

De fictiereeks Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story en de documentaire The Menendez Brothers zijn nu te bekijken op Netflix. Bekijk hier ook onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...