Vooruit opent voorzittersverkiezingen: krijgt Rousseau concurrentie?

Vooruit heeft officieel de voorzittersverkiezingen geopend. De grote vraag is nu of oud-voorzitter Conner Rousseau, die zijn kandidatuur officieel maakte, nog enige concurrentie krijgt.

De voorzittersverkiezingen bij Vooruit zijn officieel van start gegaan. Conner Rousseau heeft geen tijd verspild en meteen aangekondigd dat hij graag het voorzitterschap van Melissa Depraetere zou willen overnemen, na zijn eerdere vertrek. Inmiddels heeft Rousseau zijn kandidatuur officieel bevestigd.

Duo met Funda Oru

Bij Vooruit moet de voorzitter altijd een duo vormen met een ondervoorzitter. Rousseau heeft zijn duo al klaar. Hij gaat in zee met Funda Oru uit Limburg, de huidige ondervoorzitter van de partij. Oru is vanop de lijsttrekkersplaats verkozen voor de Kamer.

Het blijft spannend of er nog andere kandidaten zich in de race zullen mengen. Rousseau zelf lijkt er echter zeker van te zijn dat hij zijn oude positie terug zal krijgen. Hij geniet namelijk brede steun binnen de partij. In een interview met De Standaard zei hij: “Ze (Depraetere, red.) heeft deze week heel snel aan mij gevraagd om het stokje weer over te nemen, nu het resultaat goed is.”

Procedure en deadline

Voor de verkiezingen geldt een strikte procedure. Elk duo dat zich kandidaat wil stellen, moet ondersteund worden door minstens tien afdelingen uit drie verschillende provincies. De uiteindelijke uitslag van de verkiezing wordt uiterlijk op 31 augustus bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...