Vrijgezellen, niet getreurd! Er komen in de toekomst misschien liefdesdrankjes

Vrijgezellen, niet getreurd! Er komen in de toekomst misschien liefdesdrankjes

Ben jij er 100 % van overtuigd dat je forever alone zal blijven? Niet getreurd want misschien is er toch nog hoop! Volgens wetenschappers zouden liefdesdrankjes mogelijk zijn binnen 10 jaar.

De neurowetenschapper Anders Sandberg van Oxford universiteit zegt in zijn onderzoek dat mensen verliefd worden omdat baby’s niet voor zichzelf kunnen zorgen. Vanuit dat perspectief moeten ouders ook bij elkaar blijven om goed voor hun kroost te kunnen zorgen, en daar is zo’n drankje ideaal voor.

Als we verliefd zijn, wordt er oxytocine en vasopressine vrijgegeven. Hierdoor wordt dopamine geactiveerd in de hersenen en wil je altijd bij die ene persoon zijn. Volgens de wetenschapper zou je deze stoffen in een drankje kunnen steken waardoor liefde wordt gecreƫerd. Het drankje zou er dan voor kunnen zorgen dat iemand verliefd wordt of bij een lange relatie de liefde wordt herontdekt.

Nog even wachten …

Zo’n drankje maken kan niet makkelijk zijn en wetenschappers weten ook niet wat voor effect het drankje kan hebben. Volgens Sandberg is de neurowetenschap snel aan het evolueren en weten we intussen veel meer over de hersenen. Hierdoor kunnen we binnen dit en 10 jaar veel verder staan dan we denken.

Geef wetenschappers nog wat tijd en wie weet staan er binnen enkele jaren liefdesdrankjes in de apotheek. Of mensen zo’n drankje willen toedienen aan iemand, dat is een andere vraag.

Gesponsorde artikelen