VRT steekt radiozender MNM in nieuw jasje

Na Play Media en VTM, kondigde ook VRT deze week hun najaarsprogramma aan. Naast heel wat nieuwe tv-programma’s op VRT 1, VRT CANVAS en VRT MAX, zijn er ook heel wat nieuwigheden op de radiozenders. De meest opvallende update is de rebranding van jongerenzender MNM.

Het is ondertussen al 15 jaar geleden dat MNM het levenslicht zag als opvolger van Radio Donna. Sindsdien stond de zender altijd bekend als jongerenzender en werd er vooral gefocust op de student. Doorheen de jaren heeft MNM dan ook al heel wat verschillende programma’s en presentatoren op de wereld losgelaten. Ook het logo is al enkele keren veranderd. Nu, in de zomer van 2024, besliste de VRT dat de zender opnieuw een rebranding nodig had. Daarbij ging de keuze vooral naar de kleur roze.

Make Life Sing

Vanaf 2 september zal MNM in een volledig nieuw jasje zitten. Daarbij krijgen we een ander logo, waarbij drie roze bollen naast elkaar worden overschreven met de letters ‘mnm’ in het geel. Ook dat is al opvallend, want voor het eerst wordt de zendernaam niet meer met hoofdletters geschreven.

Naast die verandering krijgt de zender ook een nieuwe baseline. Het is niet langer “Music and more“, maar wel “Make Life Sing“. Naast die veranderingen in branding krijgt ook de programmatie een andere vorm. Zo zal de ochtendshow niet langer gepresenteerd worden door Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert, maar wel door Maureen Vanherberghen, Imane Boudadi en Sander Gillis. Ehlalouch verhuist naar de avondspits met haar nieuw programma Club Kawtar.

De nieuwe MNM is vanaf 2 september te beluisteren.

Meer
Lees meer...