Waar krijg je het meeste waar voor je geld? De Big Mac, de Giant en de Whopper vergeleken

Waar krijg je het meeste waar voor je geld? De Big Mac, de Giant en de Whopper vergeleken

De Belgische fastfoodmarkt is recent iets groter geworden. Er zijn nu drie grote burgerketens: McDonald’s, Quick en Burger King. Dat betekent ook dat de Big Mac van McDonald’s en de Giant van Quick er dus een duchtige tegenstander bij hebben: de Whopper van Burger King. Welke kies je het beste? Waar krijg je het meeste waar voor je geld? 

De concurrentie is hard: ga je naar McDonald’s voor een Big Mac, passeer je langs de Quick voor een Giant of wandel je binnenkort toch een Burger King binnen voor de befaamde Whopper? Dat is de zware keuze waar fastfoodfanaten zich vanaf vandaag aan zullen moeten gewoon worden. En wat blijkt? Je kan het best naar Burger King trekken. Toch voor jouw portemonnee. Want smaken mogen dan wel verschillen, de prijs duidelijk ook. (Voor alle duidelijkheid: dit is geen smaaktest.)

Joekel

De Whopper blijkt zijn naam niet gestolen te hebben (‘Whopper’ betekent zoveel als ‘joekel’ of ‘kanjer’). De burger zou gemiddeld zo’n 274 gram wegen. Dat is bijna 60 gram meer dan de Big Mac (215 gram) en zelfs 100 gram meer dan de Giant (172 gram). De Giant bevat, in die ‘amper’ 172 gram, wel meer vetten (37,4 gram) dan de Big Mac (25) en de Whopper (34,8).

Met een prijs van 4,25 euro is de Whopper wel de duurste. Maar de 20 cent die je meer betaalt in vergelijking met de Big Mac en de 15 cent van de Giant, maken ze duidelijk goed door een grotere burger. Je krijgt bij Burger King dus het meeste waar voor je geld, toch als je je aan de huisburgers houdt. Zo’n 1,55 euro per 100 gram burger. De Giant is de duurste want die kost omgerekend 2,38 euro per 100 gram burger. Als je wekelijks de Quick opzoekt, ben je op jaarbasis 71,38 euro extra kwijt aan Giants ofte 17 Whoppers gratis. 🙂

Elk nadeel heb z’n voordeel

Maar, elk nadeel heb z’n voordeel. De Whopper is dan ook de ‘zwaarste’ burger als het op calorieën aankomt. 617 kilocalorieën speel je zo binnen. Dat is in een paar happen dus al meer dan een vierde van de dagelijks aangeraden hoeveelheid. Al moet gezegd, het is niet dat de Big Mac of de Giant echt veel gezonder zijn. Daar ben je ook respectievelijk 503 en 535 kilocalorieën rijker na amper één burger.

Het verdict is duidelijk: het meeste waar voor je geld, krijg je dus bij de Whopper van Burger King. Maar volgens ons is er toch één betere optie: we nemen ze gewoon allemaal!

Burger King

Gesponsorde artikelen