Waarom kiezen voor rolluiken?

Geschreven met input van Creon Rolluiken.

Rolluiken zijn uitermate geschikt voor jouw comfort in huis of op kantoor. Wist je dat rolluiken veel meer te bieden hebben dan het voorkomen van glurende buren? Ze helpen namelijk ook om omgevingsgeluid te dempen, isoleren tegen hitte en kou, ze zorgen voor een goede nachtrust en helpen inbrekers buiten te houden. In principe zijn rolluiken vergelijkbaar met jaloezieën, maar het verschil is dat rolluiken veel steviger zijn in vergelijking met reguliere alternatieven. We bespreken de verschillende redenen om voor rolluiken te kiezen.

Isolatie en energiebesparing

Rolluiken houden in de zomer de zomerwarmte tegen en houden in de winter de warmte lekker binnen. Met geïnstalleerde rolluiken, raakt de zon niet direct het vensterglas. Ze zijn dus net zo nuttig in de winter als in de zomer. Ze helpen de warme lucht binnen jouw huis te houden, vooral wanneer ze goed vergrendeld en gesloten zijn. Dat betekent dat je jouw airconditioning en verwarmingssysteem tot een minimum kunt beperken, omdat de lucht niet uit jouw huis kan ontsnappen. Je zal verbaasd zijn over het bedrag dat je op de lange termijn bespaart, en dat je elke maand weer verrast bent over jouw energierekening.
Je beschermt niet alleen jouw hele gezin tegen de schadelijke zonnestralen, maar ook jouw meubels en tapijten tegen mogelijke slijtage. Rol ze uit voordat je ’s morgens de deur uitgaat, zodat je een koele plek hebt om thuis te komen.

Veiligheid

Net als veiligheidssloten, stevige raamkozijnen en een goede voordeur zorgen rolluiken ervoor dat inbrekers meer tijd en moeite nodig hebben om een woning binnen te dringen en dus eerder zullen kiezen voor een woning die minder goed beveiligd is. Rolluiken helpen voorkomen dat inbrekers en buitenstaanders naar binnen gluren en de inhoud van jouw huis ontdekken. Sluit ze goed af, en je kunt er zeker van zijn dat ze van buitenaf niet geopend kunnen worden. Ze zijn meestal gemaakt van stevige en duurzame materialen, zodat ze niet gemakkelijk verschuiven. Rolluiken kunnen worden gebruikt voor zowel deuren als ramen.

Privacy

Een huis waar iedereen naar binnen kan kijken? De meeste mensen zijn daar niet dol op. Het ultieme middel om je af te sluiten van de buitenwereld zijn natuurlijk rolluiken. Door die te installeren voorkom je dat nieuwsgierige blikken door jouw ramen kunnen gluren. Dat is vooral handig als je ramen hebt die op de straat gericht zijn. Je hebt ook de mogelijkheid om de rolluiken half op te rollen als je ’s morgens de zon wilt binnenlaten of helemaal om je ’s nachts gemoedsrust te geven terwijl je slaapt.

Geluidsisolatie

Of je nu aan een drukke straat of een verlaten weg woont, ’s nachts kan omgevingslawaai erg vervelend zijn. Passerend verkeer, geschreeuw op straat etc. Rolluiken verminderen het buitengeluid met maar liefst 8 dB. Zo word je minder gestoord in jouw slaap en word je morgen fris wakker. Rolluiken zijn dus vooral nuttig voor huizen langs de kant van de weg, omdat ze kunnen voorkomen dat tot 60 procent van het buitengeluid jouw huis binnenkomt. Als je rustig en vredig wilt slapen, dan kun je zeker overwegen om rolluiken zo snel mogelijk te laten installeren.

Meer
Lees meer...