Warner Bros. verschuift opnieuw de releasedata van ‘Shazam!’- en ‘Aquaman’-film

Met het debacle rond Batgirl in het achterhoofd, de fusie tussen HBO Max en discovery+, series die plots uit het aanbod van HBO Max verdwijnen en nakende ontslagen is Warner Bros. de laatste tijd niet bepaald positief in het nieuws geweest. Ook nu brengen we geen positief nieuws, want twee aankomende DC-films – Shazam! Fury Of The Gods en Aquaman And The Lost Kingdom – schuiven op in het releaseschema.

Shazam! Fury Of The Gods schuift van 21 december 2022 naar 17 maart 2023. Daarmee vult de nieuwe Shazam!-film het slot in dat oorspronkelijk bedoeld was voor Aquaman And The Lost Kingdom. Die film verschuift naar kerstdag 2023. Het is al de vijfde keer dat Shazam! Fury Of The Gods een nieuwe releasedatum krijgt.

Officieel beweren ze bij DC dat ze meer tijd nodig hebben om de films beter in te passen in het tienjarige Cinematic Universe waar ze bij DC op broeden. Officieus speelt de concurrentie met Avatar 2: The Way Of Water, die op 14 december 2022 uitgebracht wordt, ook zeker mee. De eerste Avatar dateert al van 2009, maar met een re-release van die film proberen ze bij Disney het publiek alvast warm te maken voor de aankomende nieuwe prent van James Cameron.

Geen IMAX-schermen

Shazam! Fury Of The Gods-regisseur David F. Sandberg geeft op Twitter ook toe dat de nieuwe release met Avatar te maken heeft: de film zou alle IMAX-schermen inpalmen terwijl Shazam! toch op het grootst mogelijke scherm bekeken moet worden volgens ‘m.

Door alle verschuivingen is de enige film die dit jaar nog gepland staat om de eer van de DC-films te verdedigen Black Adam, die uitkomt op 19 oktober. Dwayne Johnson speelt hierin een man die millennia geleden magische krachten heeft gekregen van tovenaar Shazam maar die misbruikt heeft.

Meer
Lees meer...