We vinden Valentijn allemaal te commercieel, maar stiekem vieren we het toch

We vinden Valentijn allemaal te commercieel, maar stiekem vieren we het toch

Volgende week is het weer zover: Valentijn. De dag waarop singles vloeken en koppels doen alsof ze er niet aan meedoen. Maar daar is blijkbaar niet veel van waar. Volgens een onderzoek spreken veel Belgische koppels af om niets te kopen voor elkaar, maar doen ze dat toch. Ben jij daar ook schuldig aan?

Op 14 februari doen we allemaal alsof we Valentijn cliché vinden. Singles hebben dan geen zin in roze fluffy beertjes en koppels zeggen dat ze elkaar al elke dag liefde tonen. Maar dat laatste klopt niet helemaal. Bol.com heeft een onderzoek gedaan waar 1.567 Belgen tussen 16 en 59 jaar aan hebben meegewerkt. Uit het onderzoek bleek dat een derde van de Belgische koppels duidelijke afspraken maakt om elkaar niets te schenken. “Toch verwacht zo’n 30 procent stiekem wel dat hun partner een cadeau voorziet”, luidt het in het onderzoek. Is eerlijkheid ook niet belangrijk in een relatie?

Valentijn blijft een populair moment voor de Belgen om een cadeautje te kopen voor hun geliefde. Bol.com ziet dat duidelijk aan de verkoopcijfers en dat is niet alles. Ondanks heel wat koppels Valentijn te commercieel vinden, twijfelt ruim 7 op 10 Belgen toch om iets te kopen voor Valentijn. “Bijna de helft van ons zwicht daarom alsnog enkele dagen voor de grote dag.”

We geven steeds meer uit

Het is zelfs zo dat de Belg steeds meer uitgeeft aan een Valentijnscadeautje. “Gemiddeld 31 euro per cadeau.” De webwinkel ziet wel dat het budget blijft stijgen en dat mannen ook 8 euro meer uitgeven dan vrouwen.

Blijkbaar geven wij ook iets meer uit dan Nederlanders. “Onze noorderburen zijn toch een tikkeltje gieriger als het aankomt op Valentijn. Zij geven gemiddeld 29 euro uit voor Valentijn.”

Nog steeds geen cadeau?

Als je nog steeds niet weet wat kopen, dan ben je eigenlijk niet zo anders dan andere Belgen. De meeste respondenten van het onderzoek bestellen erg last-minute een geschenk voor hun geliefde. “Zo ziet Bol.com jaarlijks een duidelijke piek in het aantal bestellingen op de avond voor of de ochtend van Valentijn. In vergelijking met een gewone dag kan dat tot 180 procent meer zijn.”

Koop jij nog iets voor je partner?

Gesponsorde artikelen