Welke soorten ongedierte zijn er en hoe voorkom ik ze?

Geschreven met branded content van Beestjes Kwijt.

Er is niks vervelender dan ongedierte in huis hebben. Ongedierte zijn beestjes die onuitgenodigd je huis zijn binnen gedrongen en zich in het huis kunnen nestelen. Je hebt verschillende soorten ongedierte en deze verschillende soorten komen op verschillende plekken voor. Hier wordt samengevat welke soorten bestaan en hoe je deze soorten kan voorkomen.

Soorten ongedierte

Heb jij vaak last van ongedierte? Er zijn in totaal 4 verschillende soorten ongedierte. Als eerste zijn er de knaagdieren. Deze groep bestaat vooral uit muizen en ratten. Ten tweede zijn er de vogels, zoals de duiven. Ten derde heb je de insecten. Onder deze groep vallen voornamelijk de vliegen, muggen en de hout-aantastende kevers. Als laatste heb je de geleedpotigen. Deze groep bestaat voornamelijk uit spinnen.

Knaagdieren

De ongediertegroep knaagdieren bestaat voornamelijk uit de huismuis, de bruine rat en de zwarte rat. De huismuis leeft vooral in spouwmuren en op holle plafonds. Ze eten graan en zolang hun voedsel water bevat kunnen zij overleven zonder water. De bruine rat eet ook het liefst granen maar heeft wel de behoefte om water te drinken. Deze rat leeft vooral in holen op de grond. De zwarte rat komt vooral voor in hoge bomen. In huis komen ze daarom het vaakst voor hoog in de daken.

Vogels

Vogels kunnen leuk zijn om in de tuin te hebben maar ze kunnen aan de andere kant ook tot overlast en schade leiden. Vogels maken verschillende gedeeltes rondom het huis vuil zoals een binnenplaats, een dak, een balkon of zelfs een auto. Ze kunnen verder zorgen voor geluidsoverlast en stankoverlast. Ook kunnen ze slecht zijn voor de hygiëne door de insecten die in de veren van de vogels zitten.

Insecten

Er zijn twee verschillende soorten insecten die als ongedierte kunnen functioneren. Zo heb je vliegende insecten en kruipende insecten. Onder de vliegende insecten vallen de kamervliegen, de fruitvliegen, de grasvliegen en de motmuggen. Onder de kruipende insecten vallen de kakkerlakken, de pissebedden, de vlooien, de zilvervisjes en de mieren.

Geleedpotigen

De groep geleedpotigen bestaat voornamelijk uit spinnen. Spinnen kunnen zowel binnen- als buitenshuis zorgen voor overlast. Mannetjes spinnen gaan in en rondom het huis op zoek naar het vrouwtje op mee te paren. Spinnen voeden zich met insecten. Zo voorkomen ze een grote ongedierteplaag van insecten. Spinnen komen vooral voor in donkere, kleine plekjes waar ze niet worden lastig gevallen, zoals in de hoeken van de kamer of achter kasten en plinten in de kamer. Spinnen komen voornamelijk voor op plekken waar andere insecten zijn. 

Lees bovenstaande omschrijving van de verschillende soorten ongedierte om te zorgen dat deze soorten bij jou thuis niet voorkomen.

Meer
Lees meer...