WeTransfer lanceert nieuwe functie voor langer bewaren van documenten en links

De populaire applicatie WeTransfer heeft een veelvoorkomend probleem voor zijn gebruikers aangepakt. Voortaan kunnen links van doorgestuurde documenten langer bewaard worden, al zijn de voordelen vooral gericht op betalende gebruikers.

WeTransfer, de bekende file-sharing dienst, kondigde onlangs een langverwachte update aan. In een opvallende post op sociale media liet het bedrijf weten: “Links zullen niet meer vervallen. We hebben afscheid genomen van wat ooit was. De relatie met vervallende links is gespannen geworden en de reis is lang en pijnlijk geweest.”

Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers voortaan links langer bewaren, waardoor ze minder snel documenten uit het oog verliezen en niet telkens om nieuwe links hoeven te vragen.

Wat houdt de nieuwe functie precies in?

Ondanks de enthousiaste aankondiging is er wel een nuance. De links vervallen nog steeds, maar gebruikers hebben nu meer controle over hoe lang ze bewaard blijven.

In de mobiele applicatie van WeTransfer is er een nieuwe optie toegevoegd: ‘Save for Now’. Hiermee kunnen gebruikers links opslaan in een speciale map, wat handig is voor het geval ze op dat moment niet in staat zijn de documenten te downloaden. Zo is het eenvoudiger om de link terug te vinden en de documenten op een later moment alsnog te downloaden.

Verschillen tussen gratis en betalende gebruikers

Voor gratis gebruikers zijn er echter beperkingen. Waar links voorheen vijf dagen beschikbaar waren, kunnen deze nu zonder extra actie slechts drie dagen gedownload worden. Wel is er nu de optie om deze periode te verlengen tot zeven dagen.

Betalende gebruikers krijgen nog meer flexibiliteit. Zij kunnen de vervalperiode van links verlengen tot wel dertig dagen, waardoor ze aanzienlijk langer toegang hebben tot hun gedeelde documenten.

Met deze update speelt WeTransfer in op de behoefte van zijn gebruikers om meer controle te hebben over gedeelde links en documenten. Hoewel de gratis opties enigszins beperkt zijn, biedt de nieuwe functie betalende gebruikers een flinke uitbreiding van de mogelijkheden.

Zo werkt de nieuwe functie van WeTransfer:

Meer
Lees meer...