WhatsApp gaat oude gesprekken automatisch verwijderen om je data te helpen besparen

WhatsApp gaat oude gesprekken automatisch verwijderen om je data te helpen besparen

WhatsApp voert in november een maatregel in die je zal helpen om data te besparen. Het gaat back-ups van je gesprekken, foto’s en video’s die ouder dan een jaar zijn verwijderen. Wil je je gegevens toch bewaren, dan zal je een back-up moeten maken. Het gaat om gebruikers van Android. Voor wie met Apple werkt, verandert er niks.

Een back-up van je chatgeschiedenis op WhatsApp zal vanaf 12 november geen persoonlijke opslagruimte op Google Drive meer innemen. Dat is goed nieuws, maar je moet je back-up het afgelopen jaar wel een keer vernieuwd hebben, want anders zal Google alles meedogenloos verwijderen. Zo’n back-up nam vroeger wel wat ruimte in op de gratis 15 gigabyte die de clouddienst van Google je aanbiedt. In de toekomst zal Google die benodigde opslagruimte niet meer meetellen.

Hoe je back-up maakt

Wil je je gesprekken dus niet plotseling kwijt zijn, dan moet je snel nog een back-up aanmaken. Daarvoor ga je naar de instellingen van WhatsApp op je telefoon. Je gaat vervolgens naar ‘chats’ en dan naar ‘chat back-up’.

Daar zie je wanneer je voor het laatst een back-up hebt gemaakt. Daarna kan je kiezen voor de optie ‘back-up maken’. Onder die knop zie je trouwens de mogelijkheid om in te stellen dat WhatsApp op regelmatige basis zelf een back-up van je chats maakt. Je kan daar ook kiezen om video’s toe te voegen aan je back-up, want dat gebeurt niet automatisch.

Maak dus voor 12 november een back-up, en eigenlijk zou je dat best gewoon nu meteen doen. Dan is er niets aan de hand. Heb je een toestel van Apple? Dan moet je helemaal niets doen, want die gegevens worden op iCloud opgeslagen.

Gesponsorde artikelen