Wil Zuhal Demir (N-VA) de post van Welzijn in de volgende Vlaamse regering?

Volgens Jean-Marie Dedecker, onafhankelijk politicus op de N-VA-lijst, heeft N-VA-kopstuk Zuhal Demir haar zinnen gezet op de post van Welzijn in de volgende Vlaamse regering. Demir zelf heeft hierover echter nog geen uitspraken gedaan.

In een interview met VTM Nieuws liet Jean-Marie Dedecker weten dat hij liever Zuhal Demir als Vlaams minister-president had gezien dan de huidige formateur Matthias Diependaele (N-VA). “Demir was nadrukkelijk geen kandidaat voor die positie”, bevestigde ze tegenover Het Belang van Limburg. Ze voegde eraan toe: “Wie een kandidatuur zoekt voor het minister-presidentschap, is eraan voor de moeite.”

Desondanks beschouwt Dedecker Matthias Diependaele als een geschikte keuze voor de functie van minister-president. “Hij is iemand die de knip op de portemonnee durft te houden, die durft zeggen waar het op staat. Het is een integer figuur”, zrgt Dedecker.

Demir en de post van Welzijn

Dedecker suggereerde verder dat Demir graag de portefeuille van Welzijn zou willen beheren, een post die al lange tijd in handen is van cd&v. “Ik zou ook graag hebben dat dat naar N-VA gaat”, voegde hij eraan toe.

Zuhal Demir zelf heeft aangegeven niet te willen speculeren over mogelijke ministerposten. Ze gaf te kennen dat het haar vooral om de inhoud gaat. “Het moet vooral om de inhoud gaan”, benadrukte ze. “Ik wil mijn werk als minister op een of andere manier voortzetten.”

Meer
Lees meer...