Willem De Schryver speelt hoofdrol in nieuwe Streamz-serie ‘De big fuck-up’

Streamz heeft een nieuwe fictiereeks aangekondigd. Het gaat om De big fuck-up, een serie met Willem De Schryver in de hoofdrol, die volgend jaar op de streamingdienst zal verschijnen.

De big fuck-up speelt zich af in het België van de jaren 80. De reeks vertelt het verhaal van Jan Laureys, gespeeld door Willem De Schryver (Assisen: De Insulinemoord, Knokke Off, wtFOCK). Hij wil van het leven genieten, maar wordt door zijn vader – gespeeld door Koen De Bouw – gedwongen te werken bij de rijkswacht. Gelukkig kan hij kiezen voor een eenheid met nogal losse regels.

Drugs

Deze eenheid is het CDI, een nieuwe eenheid die drugscriminelen gaat aanpakken met Amerikaanse methodes. Daar moet Jan geen uniform dragen, waardoor hij zijn hitte outfits kan blijven showen. Het CDI schakelt met Jan Bob, gespeeld door Dempsey Bovell (Bridgerton, The Witcher) een Amerikaanse DEA-agent in om de Belgische rijkswachters op te leiden.

Dat verloopt vlot, tot het team een grote som geld van de rijkswacht verliest. Om dat geld terug te winnen, besluiten ze zelfs drugs te verkopen. Ook dat loopt eerst goed, maar uiteraard blijft dat niet duren, en komt vooral Jan zwaar in de problemen.

Willem De Schryver

“Ik vind het fantastisch dat ze mij hebben gevraagd voor een reeks als De big fuck-up. De rollercoaster waarin mijn personage belandt, is een uitdaging om te spelen. Mijn personage Jan valt van de ene shitshow in de andere, maar weet zich hier telkens op één of andere manier uit te redden”, blikt Willem De Schryver vooruit.

​”Voor mijn rol moet ik me helemaal onderdompelen in de jaren 80-sfeer inclusief de spraakmakende sets, de retro muziek en de fantastische styling. Het is leuk om naar een tijd te reizen waarin ik niet heb geleefd.”

Naast de eerder genoemde namen bestaat de cast ook nog uit Tibo Vandenborre, Lien Joosten, Tom Vermeir, Eric Godon, Tom Van Dyck, Rob Van der Auwera, Natali Broods, Oussama Ahammoud en Holly Mae Brood. Het scenario is van Bas Adriaensen en Philippe De Schepper (Arcadia, Black-out). De regie is in handen van Wim Geudens (Studio Tarara). 

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...