‘Assisen: De Insulinemoord’ binnenkort te zien; Leer hier de personages kennen

Binnenkort kunnen kijkers van Play4 opnieuw terecht op de zender voor een groot assisenproces. Na het proces rond de balletmoord vorig jaar, is het nu tijd voor de insulinemoord. Het verhaal speelt zich af in de paardenwereld en zal binnenkort op de zender verschijnen.

Assisen is een interactief tv-concept waarbij de kijkers enkele weken fungeren als juryleden. Zij mogen na de afleveringen namelijk beslissen over het lot van de beschuldigde. Op basis daarvan wordt er op het einde een andere aflevering uitgezonden. Zo is er dus een aflevering waarbij de verdachte schuldig bevonden wordt, maar ook een waar die onschuldig bevonden werd. Pas daarna krijgen we te zien of de jury, de kijkers dus, gelijk hadden of niet.

In het eerste seizoen was dat de balletmoord, waarbij Eveline Van Laecke (Violet Braeckman) werd terechtgesteld. Maar nu komt er dus een nieuwe versie, met een volledig nieuwe cast. Al keren drie bekende gezichten wél terug.

Insulinemoord

Het eerste seizoen was een groot succes en daarom liet Play4 in de zomer van 2023 dan ook weten dat de opnames van een nieuw seizoen van start gegaan waren. In die nieuwe afleveringen krijgt de kijker het verhaal van de 18-jarige Luna Laeremans (Zita Windey) te zien.

Zij wordt dood gevonden in de stal van haar lievelingspaard. Haar grootvader, Dirk Dejager (Gene Bervoets), geeft kort daarna de moord op zijn kleindochter toe en meldt daarbij dat hij zijn eigen insuline, hij is diabetespatiënt, gebruikte om zijn “depressieve kleindochter uit haar lijden te verlossen”. Volgens de ouders van Luna zit het verhaal helemaal anders in elkaar.

Personages

De serie zal net als in het eerste seizoen werken met beelden uit het heden en heel wat flashbacks. In het heden zal Dirk (Gene Bervoets) heel centraal staan, terwijl in het verleden Luna (Zita Windey) de hoofdrol zal spelen. Luna woonde samen met haar ouders Frederik en Amber (Greg Timmermans en Inge Paulussen) en broer Stan (Willem De Schryver) en had daarnaast ook een vriend, Axel (Nathan Naenen).

Ook Florence, de mama van Axel, zal een belangrijke rol hebben. Zij wordt gespeeld door Barbara Sarafian. Naast alle nieuwe personages kan de kijker ook rekenen op drie bekende gezichten. Acteurs Filip Peeters, An Miller en Katelijne Verbeke zullen namelijk terugkeren als advocaat Bregt Craps, procureur Anna Senden en rechter Karen Dengler.

Asissen: De Insulinemoord verschijnt binnenkort op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...