‘Assisen’: Zo overtuigend stemde Vlaanderen over Eveline Van Laecke

Na de zesde aflevering van Assisen, die ondertussen twee weken geleden uitgezonden werd, kregen de kijkers een week de tijd om te stemmen over de schuld of onschuld van Eveline Van Laecke (Violet Braeckman). In de zevende aflevering kwamen we te weten dat Eveline onschuldig werd bevonden door de jury, maar dit is hoe overtuigend Vlaanderen stemde over haar onschuld.

De fictiereeks Assisen is een heel bijzondere reeks, want de kijker had een belangrijke taak. Als kijker was je namelijk een van de juryleden in de “balletmoord”, waarbij Eveline Van Laecke (Violet Braeckman) terechtstond voor de moord op haar mentor én minnaar Samuel Indria (Geert Van Rampelberg). Hij werd op de avond van de première van zijn laatste dansproject vermoord. Eveline was degene die de hulpdiensten belde, maar werd al snel gezien als de hoofdverdachte. Maar is ze wel echt schuldig?

94 procent

In een normale rechtszaak mag de jury pas met een oordeel komen als de 12 leden het eens zijn over de schuld of onschuld van de beklaagde. Voor Assisen moest dat gelukkig niet, al scheelde het niet veel. Maar liefst 94 procent van de kijkers was het erover eens dat Eveline Van Laecke onschuldig is aan de moord op Samuel Indria.

Daarom kregen we vorige week de aflevering te zien waarin Eveline vrijgesproken werd. Maar daarmee weten we nog niet of ze ook echt onschuldig is. Dat zullen we in de aflevering van vanavond pas te zien krijgen. Die aflevering zal in het teken staan van de avond van de moord, waarbij we dus zullen weten wie er schuldig is. Hebben de 94 procent kijkers die stemden dat Eveline onschuldig is gelijk? Of heeft de 6 procent die dacht dat ze wél schuldig was het dan toch bij het juiste eind? We zullen het na de aflevering vanavond met zekerheid weten.

Bekijk hier (laatste slide) de verdeling van de stemmen:

De laatste aflevering van Assisen is vanavond om 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...