‘Assisen’: Vanavond beslist de kijker over schuld of onschuld van Eveline

Assisen is vanavond toe aan z’n voorlaatste aflevering en dat is vooral voor de kijkers een heel belangrijke. Na deze aflevering is het namelijk aan ons, de jury, om te beslissen of Eveline al dan niet schuldig is. Als de meerderheid van de kijkers oordeelt dat Eveline schuldig is, dan krijgen we volgende week een aflevering te zien waarin ze veroordeeld wordt. Oordeelt de meerderheid dat ze onschuldig is, dan wordt ze volgende week vrijgesproken.

De Play4-reeks Assisen is vanavond toe aan de belangrijkste aflevering van het seizoen. Het is de laatste procesdag, waarna – zoals in elke rechtszaak – het tijd is voor het beraad van de jury. En die jury, dat zijn in dit geval de kijkers. Ons wacht dus de belangrijke taak om te oordelen over Eveline schuldig is of niet.

Assisen

De nieuwe fictiereeks Assisen is een bijzondere. Het gaat namelijk om een interactieve reeks. Want in de zesde aflevering is het tijd voor de laatste procesdag. Daarna is het dus aan de jury, in dit geval de kijker, om te oordelen of Eveline (Violet Braeckman) schuldig is aan de moord op Samuel Indria (Geert Van Rampelberg).

De afgelopen weken kwamen heel wat getuigen aan het woord, waardoor we de situatie steeds beter konden begrijpen. Maar er is natuurlijk maar één vraag die telt: is Eveline schuldig? Er werden twee versies opgenomen van de aflevering waarin het verdict valt. Eentje waarin Eveline schuldig bevonden wordt en eentje waarin ze vrijgesproken wordt. Welke aflevering we volgende week te zien krijgen, ligt dus volledig in onze handen.

Voorlopig wint onschuldig

Assisen leeft verder naast het scherm. Op de blog van gerechtsjournaliste Eliza Beekmans (Katrin Lohmann) kan je extra informatie vinden over de zaak, zoals extra filmpjes of interviews. Maar er staat ook een poll, waarin je al sinds de eerste aflevering kon oordelen of Eveline schuldig of onschuldig is. Daarbij denkt de overgrote meerderheid (92 procent) nu dat Eveline onschuldig is.

Maar we hebben natuurlijk nog één aflevering te goed voor we die beslissing moeten maken, waarin er ongetwijfeld nog heel wat staat te gebeuren. Op haar blog blikt Eliza Beekmans al vooruit naar de laatste procesdag, die we vanavond dus te zien zullen krijgen. Zo staat er een verhoor van nanny Maria Hernandez (Dahlia Pessemiers) op de agenda. Zij werd gespot op de beelden aan de nachtwinkel op de avond van de moord en is dus mogelijk een van de laatste mensen die Samuel levend gezien heeft. Daarnaast zullen we ook de slotpleidooien van advocaten Bregt Craps (Filip Peeters) en Anna Senden (An Miller) te horen krijgen. Maar na de laatste procesdag is het dus aan ons om te oordelen over de (on)schuld van Eveline.

Assisen is elke woensdag om 21 uur te bekijken op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...