‘Assisen’: Dit denken de kijkers één aflevering voor de grote beslissing

Sinds enkele weken is er op Play4 een nieuwe reeks te zien. Het gaat over Assisen, de eerste Vlaamse reeks waarvan het einde nog niet volledig vaststaat. De laatste weken kreeg het publiek in verschillende afleveringen een rechtzaak te zien en binnenkort kan het meebeslissen over het einde. Eén aflevering voor het beslissingsmoment heeft kijkend Vlaanderen alvast een duidelijke mening.

Assisen is een nieuw, interactief tv-concept. Zes weken lang volgen de kijkers deze fictiereeks als jurylid, waarna zij mogen beslissen over het lot van de beschuldigde Eveline Van Laecke. Naast die beslissing, zorgt de reeks ook voor extra beleving door middel van blogposts op de blog Het Verdict.

Met alle info kunnen de kijkers uiteindelijk hun eigen oordeel vellen. Daar wordt dan rekening mee gehouden bij de zevende aflevering van de serie. Pas daarna krijgen we te zien of de jury, de kijkers dus, gelijk hadden of niet.

Meer intriges

In Assisen maken we kennis met Eveline Van Laecke (Violet Braeckman). Zij staat terecht voor de moord op haar dansleraar en mentor Samuel Indra (Geert Van Rampelberg) enkele jaren eerder. Doorheen de afleveringen krijgen de kijkers verschillende verklaringen te horen, worden beide kanten verdedigd door advocaten, enzovoort. Uiteindelijk is het aan de kijkers om mee te beslissen over het lot van Eveline.

Die keuze komt nu alsmaar dichterbij. Gisteren was het namelijk al tijd voor de vijfde aflevering en daarin zagen we nog veel meer intriges achter de schermen van het dansgezelschap. Naast Eveline komen nu ook andere mogelijke verdachten naar voor en lijkt niet iedereen het even goed met Indra te kunnen vinden als eerst gedacht.

(On)schuldig

Volgende week, na de zesde aflevering, is het aan het publiek om een keuze te maken: is Eveline schuldig of onschuldig? Naast de serie, die wekelijks op woensdag is te zien, is er ook een blog van fictieve journaliste Eliza Beekmans (Katrin Lohmann). Daarop kunnen de kijkers alvast laten weten wat ze denken.

Via een poll krijgen we zo al een eerste indruk van wat Vlaanderen denkt over de zaak. En dat is op dit moment zeer duidelijk. Zo zegt 93 procent dat Eveline onschuldig is en slechts 7 procent denkt dat ze wel degelijk schuldig is. Het lijkt erop dat Play4 alvast de ‘onschuldige’ zevende aflevering mag bovenhalen. Maar of de kijkers ook gelijk zullen hebben, dat krijgen we pas de week nadien, op 29 maart, te zien.

Bron: hetverdict.be / Play4
Meer
Lees meer...