‘Assisen’, eerste interactieve Vlaamse fictiereeks, vanaf deze week te zien

Vanaf morgen is er op Play4 een nieuwe reeks te zien. Het gaat over Assisen, de eerste Vlaamse reeks waarvan het einde nog niet volledig vaststaat. De komende weken krijgt het publiek in verschillende afleveringen een rechtzaak te zien en kan het meebeslissen over het einde.

Assisen is een nieuw, interactief tv-concept. Zes weken lang volgen de kijkers deze fictiereeks als jurylid, waarna zij mogen beslissen over het lot van de beschuldigde Eveline Van Laecke. Naast die beslissing, zorgt de reeks ook voor extra beleving door middel van blogposts, podcasts en een forum.

Assisen

2023 is opnieuw een belangrijk jaar in de Vlaamse fictie. Vorige maand ging op Eén de reeks 1985 van start en morgen begint op Play4 Assisen. Die laatste reeks is in alle betekenissen van het woord een primeur op de Vlaamse televisie. Het einde van de reeks staat namelijk nog niet vast.

In Assisen maken we kennis met Eveline Van Laecke (Violet Braeckman). Zij staat terecht voor de moord op haar dansleraar en mentor Samuel Indra (Geert Van Rampelberg) enkele jaren eerder. Doorheen de afleveringen krijgen de kijkers verschillende verklaringen te horen, worden beide kanten verdedigd door advocaten, enzovoort. Uiteindelijk is het aan de kijkers om mee te beslissen over het lot van Eveline.

Interactief

Van de voorlaatste aflevering zijn twee versies gedraaid: in de ene wordt Eveline schuldig, in de andere onschuldig verklaard. Welke versie zal worden uitgezonden hangt af van het verdict van de kijker. In de laatste aflevering volgt dan de ware toedracht, en weet de kijker of zijn vermoeden juist of fout was.

Daarnaast is er nog een extra interactief luik, waardoor de kijker extra informatie kan krijgen. Die komt er in de vorm van een gerechtsjournaliste die de zaak op haar website www.hetverdict.be extra toelicht met interviews en feedback.

Bekijk hier een eerste teaser:

Assisen is vanaf morgen, 8 februari, om 21 uur wekelijks te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...