‘Assisen’: Blog ‘Het Verdict’ geeft je dagelijks meer achtergrondinfo over de zaak

Sinds twee weken is er op Play4 een nieuwe reeks te zien. Het gaat over Assisen, de eerste Vlaamse reeks waarvan het einde nog niet volledig vaststaat. De komende weken krijgt het publiek in verschillende afleveringen een rechtzaak te zien en kan het meebeslissen over het einde. Om de kijkers een beetje op weg te helpen heeft Play4 ook een extra blog waarop extra info is te vinden.

Assisen is een nieuw, interactief tv-concept. Zes weken lang volgen de kijkers deze fictiereeks als jurylid, waarna zij mogen beslissen over het lot van de beschuldigde Eveline Van Laecke. Naast die beslissing, zorgt de reeks ook voor extra beleving door middel van blogposts op de blog Het Verdict.

Assisen

In Assisen maken we kennis met Eveline Van Laecke (Violet Braeckman). Zij staat terecht voor de moord op haar dansleraar en mentor Samuel Indra (Geert Van Rampelberg) enkele jaren eerder. Doorheen de afleveringen krijgen de kijkers verschillende verklaringen te horen, worden beide kanten verdedigd door advocaten, enzovoort. Uiteindelijk is het aan de kijkers om mee te beslissen over het lot van Eveline.

Van de voorlaatste aflevering zijn twee versies gedraaid: in de ene wordt Eveline schuldig, in de andere onschuldig verklaard. Welke versie zal worden uitgezonden, hangt af van het verdict van de kijker. In de laatste aflevering volgt dan de ware toedracht, en weet de kijker of zijn vermoeden juist of fout was.

Het Verdict

Op de blog kan je wekelijks je mening delen.

Naast de serie, die wekelijks op woensdag is te zien, is er ook een blog van fictieve journaliste Eliza Beekmans (Katrin Lohmann). Daarop kunnen de kijkers mee beslissen over het lot van Eveline. Door extra beeldmateriaal, theorieën, gesprekken met experts, enzovoort krijgen de kijkers meer info over de zaak.

Bovenaan die blog staat wekelijks een poll waar je als kijker kan laten weten of je Eveline op dat moment schuldig of onschuldig bevindt. Pas binnen een paar afleveringen zal die keuze ook echt meetellen en bepalen welke voorlaatste aflevering te zien krijgen. Tot die tijd kan je op de blog ook terecht voor een zogezegde liveverslaggeving van het proces. Daarbij horen extra interviews, gelekte videobeelden en verschillende theorieën van journaliste Beekmans en anderen.

Assisen is elke woensdag om 21 uur te zien op Play4. De liveblog is te volgen via hetverdict.be.

Meer
Lees meer...