‘Assisen’: Vandaag komen we te weten of we juist geoordeeld hebben over Eveline

Vanavond is de laatste aflevering van Assisen te zien op Play4. Vorige week werd het vonnis in de “balletmoord” uitgesproken. De jury (de kijker dus) oordeelde daarbij dat Eveline Van Laecke (Violet Braeckman) onschuldig is aan de moord op Samuel Indria (Geert Van Rampelberg). Of dat ook echt zo is, komen we vanavond te weten.

Na zeven weken van speculatie, komen we vanavond te weten wat er echt gebeurde op de avond van de moord op Samuel Indria (Geert Van Rampelberg). Het is namelijk tijd voor de achtste en laatste aflevering van Assisen.

Assisen

De fictiereeks Assisen is een heel bijzondere reeks, want de kijker had een belangrijke taak. Als kijker was je namelijk een van de juryleden in de balletmoord, waarbij Eveline Van Laecke (Violet Braeckman) terechtstond voor de moord op haar mentor én minnaar Samuel Indria. Hij werd op de avond van de première van zijn laatste dansproject vermoord. Eveline was degene die de hulpdiensten belde, maar werd al snel gezien als de hoofdverdachte.

Tijdens de eerste zes afleveringen van Assisen volgden we de rechtszaak, maar kregen we ook flashbacks te zien van de weken voor de dood van Samuel. Na de zesde aflevering was het aan de kijker om te stemmen over de schuld of onschuld van Eveline. In de zevende aflevering kregen we het vonnis te horen. De kijker besloot dat Eveline onschuldig is. Maar we weten nog niet of we gelijk hebben. Want toen Evelines advocaat Bregt Craps (Filip Peeters) haar vroeg of ze schuldig was, zei ze dat ze nooit zal vertellen wat er de avond van de moord gebeurde.

Maar gelukkig zullen wij dat als kijker wel te weten komen. De laatste afleiding van Assisen, die vanavond te zien is op Play4, zal namelijk tonen wat er gebeurde op de beruchte avond van de première. Daarbij zullen we dus ook te weten komen wie er schuldig is aan de moord op Samuel Indria.

De laatste aflevering van Assisen is vanavond om 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...