‘Assisen’: De jury heeft beslist, dit is het lot van Eveline

Gisteren was het tijd voor misschien wel de belangrijkste aflevering van Assisen. In deze aflevering kwamen we het oordeel van de jury te weten en dat oordeel werd bepaald door ons, de kijker. Na zes weken waarin we de advocaten aan het woord zagen, mochten we oordelen over de schuld of onschuld van Eveline Van Laecke en dit was het oordeel.

De Play4-reeks Assisen is op z’n minst bijzonder te noemen. In deze reeks speelde de kijker namelijk een belangrijke rol. We volgden wekenlang het proces van de balletmoord, waarin Eveline Van Laecke (Violet Braeckman) terechtstond voor de moord op Samuel Indria (Geert Van Rampelberg). In dat proces waren wij, de kijkers, de jury en was het aan ons om te beslissen over de schuld of onschuld van Eveline. En ons vonnis werd gisteren uitgesproken.

Onschuldig

Na de aflevering van vorige week kregen we een week de tijd om te stemmen via de website van Play4. Het vonnis van de kijker werd voorgelezen in de rechtbank in aflevering 7 die gisteren te zien was op televisie. Van deze aflevering werden twee versies opgenomen. Eentje waarin Eveline schuldig werd bevonden en eentje waarin ze onschuldig werd bevonden.

En het vonnis werd uiteindelijk ‘onschuldig’. Vervolgens was in de aflevering te zien hoe Eveline als een vrij vrouw de rechtszaal mocht verlaten, opnieuw in een grotere ruimte dan haar cel kon trainen en afsprak met haar goede vriend Aaron (Noa Tambwe Kabati). Maar wanneer haar advocaat Bregt Craps (Filip Peeters) haar de vraag stelde of ze ook echt onschuldig is, liet Eveline weten dat ze nooit zal vertellen wat er de avond van de moord op Samuel gebeurde.

Hebben we het juist?

Maar wij hoeven gelukkig niet te wachten tot wanneer Eveline toch zal spreken over de avond van de moord. Volgende week, in de allerlaatste aflevering van Assisen, zullen we namelijk te zien krijgen wat er precies gebeurde na de première en wie er dus schuldig is aan de moord op Samuel Indria.

Daarbij zijn er heel wat verdachten. Zo had Olivier (Lukas Bulteel), de zoon van Samuel, een sterk motief omdat hij net te weten was gekomen dat Iris eigenlijk zijn halfzus is. Nanny Maria Hernandez (Dahlia Pessemiers), die ook op de hoogte was van dit nieuws, was de avond van de moord ook in de buurt en kan dus ook schuldig zijn. Daarnaast zou ook Lieven (Ben Segers), die gechanteerd werd door Samuel, achter de moord kunnen zitten, net zoals Jonas (Oscar Willems) die aasde op de job van Samuel. Een andere verdachte is Tony Dewulf (Jan Hammenecker), de vader van Maya, die zo de dood van z’n dochter zou willen wreken. Of was het dan toch Eveline?

De laatste aflevering van Assisen is woensdag 29 maart om 21 uur te zien op Play4 en online op GoPlay.be.

Meer
Lees meer...