‘Assisen’: Zo beslis jij mee over de schuld of onschuld van Eveline

Na zes afleveringen van Assisen is het nu aan ons. Vanaf nu kan je stemmen of Eveline Van Laecke al dan niet schuldig is aan de moord op Samuel Indria. Ben je nog niet helemaal zeker over je stem, dan kan je hier de slotpleidooien van de advocaten nog eens herbekijken.

Het beraad van de jury bij Assisen is begonnen. Daarbij is het aan de kijker om te beslissen of Eveline schuldig of onschuldig is. Er werden twee verschillende versies opgenomen van de aflevering van Assisen van volgende week. Welke van de twee we effectief te zien krijgen, ligt volledig in onze handen. Als wij na de aflevering van vanavond oordelen dat Eveline schuldig is, krijgen we volgende week te zien dat ze veroordeeld wordt. Zijn wij van mening dat ze onschuldig is, dan wordt ze volgende week vrijgesproken. In de allerlaatste aflevering, nog een week later, zullen we te zien krijgen of we juist geoordeeld hebben.

Slotpleidooien

Wie nog niet helemaal zeker is van z’n oordeel, kan de slotpleidooien van de advocaten nog eens herbekijken. Daarbij kregen de advocaten van de verdediging, meester Bregt Craps (Filip Peeters), en de burgerlijke partij, procureur Anna Senden (An Miller) een laatste kans om de jury (lees: ons) te overtuigen van respectievelijk de onschuld en schuld van Eveline.

Beide advocaten gaven een overtuigend pleidooi, maar uiteindelijk is het aan ons om de beslissing te maken. Stemmen over de schuld of onschuld van Eveline kan via de website van Het Verdict. Volgende week woensdag komen we dan het besluit van de jury te weten in de voorlaatste aflevering van

Herbekijk hier het eindpleidooi van meester Bregt Craps:

Herbekijk hier het eindpleidooi van procureur Anna Senden:

Assisen is elke woensdag om 21 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...