‘Assisen’: Vandaag is je laatste kans om te beslissen over het lot van Eveline

In Assisen op Play4 is het vanavond tijd voor de uitspraak in het assisenproces tegen Eveline Van Laecke. Daarbij zijn het nog steeds de kijkers die beslissen over haar lot. Je kan namelijk zelf stemmen of de verdachte in de ‘balletmoord’ schuldig of onschuldig wordt bevonden.

Het beraad van de jury bij Assisen is begonnen. Daarbij is het aan de kijker om te beslissen of Eveline schuldig of onschuldig is. Er werden twee verschillende versies opgenomen van de aflevering van Assisen van vanavond, woensdagavond. 

Vorige week konden we de slotpleidooien horen van beide partijen. We hoorden namelijk een uitgebreid betoog van de advocaten van de verdediging, meester Bregt Craps (Filip Peeters), en de burgerlijke partij, procureur Anna Senden (An Miller). Beide advocaten klonken uiteraard overtuigend, maar toch zal er maar één iemand winnen. Stemmen over de schuld of onschuld van Eveline kan via de website van Het Verdict of GoPlay. Je hebt nog tot 20 uur woensdagavond om mee te beslissen.

Schuldig of onschuldig?

Aan het begin van de aflevering van vanavond zullen we vernemen wat het publiek heeft gestemd. Als we mogen afgaan op wat de meeste kijkers in een poll stemden voor de aflevering van de laatste procesdag zal Eveline Van Laecke vrijgesproken worden. Toen stemde namelijk een overgroot deel van de kijkers op ‘onschuldig’.

Na de aflevering van vanavond, waarvan we dus maar één versie te zien zullen krijgen, wordt volgende week in de slotaflevering van Assisen getoond hoe de vork echt in de steel zit. Pas dan zullen we dus te weten komen of Eveline echt schuldig of onschuldig is.

Kijk nog eens naar een samenvatting van de balletmoord in Assisen:

Assisen is elke woensdag om 21 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...