Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air schrapt meer vluchten deze zomer

Slechts nieuws voor alle reizigers die deze zomer naar Oost-Europa wilden trekken. De Hongaarse low-cost vliegtuigmaatschappij Wizz Air kondigde namelijk aan dat ze meer vluchten zullen schrappen. Dit als een poging om annulaties en grote vertragingen te vermijden. Daarbij hebben meerdere Europese luchthavens en luchtvaartmaatschappijen momenteel te kampen met personeelstekorten en stakingen.

Wie deze zomer van plan was om te reizen naar de voormalige Joegoslavische republiek, bestaande uit Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Slovenië, Servië, Macedonië en Montenegro, zal waarschijnlijk geen goedkope vliegtuigtickets meer kunnen bemachtigen. Voor vluchten naar Oost-Europa koos je namelijk best voor de Hongaarse low-cost luchtvaarmaatschappij Wizz Air. Dat is het Oost-Europese equivalent van Ryanair. Helaas kondigde het bedrijf aan dat ze een heel aantal zomervluchten zullen schrappen.

Geschrapte vluchten

De low-cost vliegtuigmaatschappij Wizz Air schrapt tijdelijk een heel aantal vluchten naar het voormalige Joegoslavië. Wizz Air heeft deze zomer al honderden vluchten moeten schrappen, vooral vanuit het Verenigd Koninkrijk en Hongarije. Ook de vluchten vanuit Pristina (Kosovo), Tuzla (Bosnië en Herzegovina), Ljubljana (Slovenië), Belgrado (Servië) en Ohrid (Macedonië) zullen worden getroffen.

Zo kunnen wij deze zomer vanuit België tijdelijk niet vliegen naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De enige mogelijkheid is met Brussels Airlines, maar ook zij schrapten in juli al heel wat vluchten. Ook als je naar Boedapest (Hongarije) wil, kies je best voor een andere luchtvaarmaatschappij dan Wizz Air. Daarbij zijn verdere wijzigingen en annuleringen ook nog altijd mogelijk. Maar vanaf september/oktober zou Wizz Air terug op volle capaciteit moeten draaien.

De getroffen passagiers zullen per e-mail worden gecontacteerd en de mogelijkheid krijgen om opnieuw te boeken of hun geld terug te krijgen, laat de luchtvaartmaatschappij weten.

Gevolg van?

Dit alles is het gevolg van stakingen en grote personeelstekorten op de Europese luchthavens en bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Zo meldt Reuters. Die kunnen de grote stroom aan vakantiegangers namelijk moeilijk bijhouden nu dat vrijwel alle coronaristricties voor reizen zijn opgeheven.

Daarnaast rapporteerde Wizz Air ook nog eens een operationeel verlies van 285 miljoen euro in het eerste kwartaal. Dat komt door de stijgende brandstofkosten en een sterker wordende Amerikaanse dollar. Daarbij zijn meer stakingen door werknemers van luchtvaartmaatschappijen en piloten niet uitgesloten.

Meer
Lees meer...