‘Wonder Woman 1984’ krijgt eindelijk officiële releasedatum

Na meerdere keren uitgesteld te zijn, is er nu eindelijk een lanceringsdatum voor Wonder Woman 1984. Warner Bros. maakte namelijk bekend dat de film in de Verenigde Staten op Kerstmis zal uitkomen in de cinemazalen en zal te zien zijn op het streamingplatform HBO Max. Voor andere landen is er nog beter nieuws, want daar komt de film al vanaf 16 december in de zalen.

Wonder Woman 1984 is een van de vele films die geconfronteerd werd met de wereldwijde coronacrisis. De verwachtingen voor de tweede film met Gal Gadot in de rol van Wonder Woman waren nochtans hooggespannen. De eerste Wonder Woman uit 2017 was met een wereldwijde box office van 820 miljoen dollar (693 miljoen euro) namelijk een gigantisch succes.

Meermaals uitgesteld

Omdat wereldwijd zowat alle cinema’s dichtgingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moest Warner Bros. zijn blockbuster echter uitstellen. Normaal stond de lancering al gepland voor juni. Een eerste uitstel zette de releasedatum op augustus, maar ook dat bleek niet haalbaar.

Daarom moest de studio op zoek naar een nieuw alternatief. Dat bleek uiteindelijk een dubbele release via streaming en in de cinema, toch in de Verenigde Staten.

Cinema en streaming

“Terwijl we door deze ongekende tijden navigeren, moesten we innovatief zijn om onze bedrijven vooruit te helpen en tegelijkertijd onze fans te blijven bedienen”, zegt Ann Sarnoff, voorzitter en CEO van WarnerMedia Studios. “Dit is een geweldige film die echt tot leven komt op het grote scherm. We zullen dan ook die optie aanbieden aan consumenten in de VS waar cinema’s open zijn. We beseffen dat veel consumenten vanwege de pandemie niet meer terug kunnen naar de film, dus we willen hen ook de mogelijkheid geven om Wonder Woman 1984 te zien via ons HBO Max-platform.”

Op Twitter voegt Gal Gadot daar nog het volgende aan toe. “Het was geen eenvoudige beslissing en we hadden nooit gedacht dat de release zo laat zou vallen, maar Covid heeft onze hele wereld verstoord”, schrijft ze.

Aangezien HBO Max in België niet beschikbaar is, komt de film hier dus enkel uit in de cinema. Dat zal ook vroeger zijn dan in de VS, namelijk al in de week van 16 december.

Bekijk de trailer van Wonder Woman 1984

Meer
Lees meer...