Left Right
scrollTop top

‘Xander De Rycke Houdt Het Voor Bekeken: Covid-19’ is een nieuwe comedyshow in het gekende format, nu beschikbaar op Streamz


Begin deze maand kondigde Xander De Rycke Houdt het voor bekeken: Covid-19 aan. Een special van zijn jaarlijkse conference over film en tv in Vlaanderen, over alles wat we tijdens de coronaperiode te zien kregen op het grote en kleine scherm. De gekende HHVB-formule werd speciaal voor Streamz omgevormd tot tv-formaat en is nu exclusief te zien op de streamingdienst.

Xander De Rycke begon in 2016 met Houdt Het Voor Bekeken. Jaar na jaar werd de show een groter cultsucces, waren er meer uitverkochte shows dan het jaar voordien en werd de show gul bekeken via YouTube. Tot hij in augustus 2020 aankondigde dat er geen nieuwe editie van Houdt Het Voor Bekeken zou komen in het najaar van 2020.

De Rycke vroeg zich toen in een mededeling op zijn site af: “Moet ik nog beginnen over films van september 2019? De meeste mensen zijn al vijf maanden geen cinema meer binnen geweest. Ik zou op dit punt zelfs blij zijn om Cinevox nog eens te zien. Weet iemand nog hoe die talkshow op VTM ook alweer ging? Zit een Covid-19 wereld nog te wachten op kritiek over een luxeprobleem als slechte televisie? Is er echt nog nood aan een hoop kritiek bovenop alle kritiek die nu al overal gespuid wordt? Al die vragen zorgden nogal voor een slechte nasmaak.”

Dan toch

De nieuwe special is er dan toch gekomen, met hulp van een team medewerkers en het platform van Streamz. En de nieuwe Houdt Het Voor Bekeken is alles wat je ervan verwachten kan.

Er wordt gelachen met de virologen die we het afgelopen jaar iets beter leerde kennen dan ons lief was, er wordt gelachen met De Verhulstjes en met Big Brother. En er wordt uiteraard ook weer aandacht besteed aan FC De Kampioenen die rond kerst – en deze keer echt, zo lijkt het wel – afscheid namen. En ja, hoewel de show op Streamz te zien is, ontsnappen ook zij niet aan de toorn van Xander De Rycke in een concept dat vooral ontstaan is uit liefde voor goeie televisie en film.

Meer willen we niet weggeven omdat het je kijkplezier zou vergallen. Of deze special het begin is van een revival van Houdt Het Voor Bekeken is nog niet duidelijk. Maar deze editie is er dan toch weer geraakt, zij het in aangepaste vorm. Ook de eerdere edities van de comedyspecial zijn via Streamz te bekijken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…