Zaak van ‘Gentse handelaar’ die in VTM Nieuws protesteerde tegen het circulatieplan blijkt al 6 jaar dicht

Zaak van ‘Gentse handelaar’ die in VTM Nieuws protesteerde tegen het circulatieplan blijkt al 6 jaar dicht

In Gent was er afgelopen maandag een betoging tegen het omstreden circulatieplan. Er werd geroepen, getrokken en geduwd, zoals 600.000 mensen konden zien in het VTM Nieuws. Zij lieten tevens een handelaar aan het woord die de negatieve gevolgen van het circulatieplan aan den lijve ondervindt. Alleen … zijn zaak, zo blijkt nu, is al jaren dicht en de man woont zelfs niet meer in Gent, maar in Brugge.

Volgens handelaar Louis Hellebaut zouden handelaars hun omzet zien dalen met 25 tot 30 procent door het circulatieplan, zo zei hij aan VTM Nieuws. Maar velen herkenden Hellebaut als kok van de befaamde Jan Breydel, een gastronomisch restaurant in Gent dat al sinds 2011 dicht is. Hellebaut woont volgens zijn facebookaccount momenteel ook niet meer in Gent, maar in Brugge.

Dat werd dan ook al snel opgemerkt door verschillende Gentenaars die hun mening uitten op Twitter en op Facebook. Onder wie ook gewezen sp.a-parlementslid Jan Roegiers die zélf een zaak uitbaat in Gent: het populaire FranzGustav. Hij betreurt dat zo het circulatieplan wederom in een slecht daglicht wordt geplaatst en dat mensen misschien wegblijven uit het net door zoveel negatieve berichtgeving. En in dit geval door iemand die dus noch van dicht, noch van ver ‘getroffen’ blijkt te zijn. Uiteraard treft VTM Nieuws geen schuld.

Bekijk hieronder de bewuste reportage:

Gesponsorde artikelen