Zomers, maar toch goed gekleed naar je werk? Do’s en don’ts bij warm weer

Bij deze warme temperaturen is een geschikte outfit vinden voor op kantoor niet altijd zo evident. Je wil licht en zomers gekleed gaan, maar het mag niet lijken alsof je een dagje op het strand gaat liggen bruinen. Echt regels zijn er niet en de dresscode kan natuurlijk overal verschillend zijn, maar hier zijn enkele tips om stijlvol niet oververhit te geraken op kantoor deze zomer.

Warme voeten

Hakken geven altijd een klassevolle look aan je outfit, een paar pumps of sandalen met een hak mogen zeker niet ontbreken in je garderobe. Maar ook platte sandalen of espadrilles kunnen er heel stijlvol uitzien. Wees niet bang om voor een fel kleur om een printje te gaan, want dat kan je outfit een meer zomerse feel geven.

Voor de mannen zijn sandalen een no go op kantoor, dus moeten onze mannelijke collega’s opzoek naar een alternatief. Ga voor schoenen die niet zwaar zijn zoals instappers of een paar zomerse sneakers, die kunnen er met de juiste outfit goed, maar toch zomers uitzien.

Wat je zeker niet draagt naar kantoor zijn slippers! Die draag je thuis of op het strand, maar niet op kantoor. Ze geven een onprofessionele look aan je outfit.

Blote benen

Blote benen kunnen zeker, maar zorg ervoor dat het niet te kort is. Ga dus niet voor een minirok, maar ga voor een kleedje of rokje dat net boven je knie komt. Pas ook op met te korte shortjes, want na lang te hebben gezeten, kan het zijn dat je meer laat zien dan je zou willen.

Niet zo’n fan van blote benen? Ga dan voor een lange of midirok of een langer kleedje. Wie dan toch liever voor een broek gaat kiest het best voor een lichte kleur van jeansbroek en een lange broek in een lichter materiaal zoals katoen of linnen. Ook een iets wijdere broek kan voor wat verkoeling zorgen

Het grootste dilemma is hier voor de mannen, want mag een short op het werk of niet? Het hangt natuurlijk ook af van de plaats waar je werkt, maar wie elke dag in pak verwacht wordt kan natuurlijk geen short dragen. Ga voor een lange broek in een zomerse stof zoals katoen of linnen of kijk voor een pak in een lichter materiaal. Wie toch voor een short gaat kiest het best voor een stijlvollers exemplaar.

Luchtige bovenkledij

Ook bij topjes, bloesjes of hemden kan je best voor een lichtere stof kiezen, maar let op dat ze niet te doorzichtig zijn. Dames, ga voor een topje of bloesje dat niet te bloot is, maar een beetje huid laten zien is zeker niet verboden. Een bovenstuk met iets bredere bandjes ziet er veel stijlvoller en professioneler uit dan spaghettibandjes. Ga voor een effen kleur of een print die niet over-the-top is of pijn doet aan de ogen.

Mannen, vergeet hemden met korte mouwen en ook T-shirts zien er niet zo stijlvol uit. Een dun overhemd of een polo zijn de manieren om je klasse volle outfit zomers te maken. Ga ook voor eenvoudige en lichte kleuren.

Wat iedereen zeker moet vermijden zijn T-shirts met een te drukke print of tekst. Je wil niet dat iedereen constant probeert te lezen wat erop staat. Ook je Hawaïaans hemd hou je beter voor die barbecue onder vrienden in het weekend.

Wit is je favoriete kleur

Wit is de perfecte kleur voor de zomer en dat geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. De kleur is tijdloos en zowel casual als chique. Je kan wit ook altijd met alles combineren en het geeft een frisse en zomers touch aan je outfit.

Dress to impress

Durf een statement te maken met je outfit. Dat kan je doen door voor een opvallende kleur of print te kiezen en dat te combineren met eenvoudige kleuren. Zorg ervoor dat je outfit om de juiste reden het gespreksonderwerp wordt.

Frisse ochtend

’S morgens kan het nog frisjes zijn en dan kan je een jasje wel goed gebruiken. Zorg ervoor dat het deel uitmaakt van je outfit. Heb je een serieuzere job, ga dan voor een blazer of een licht jasje in een eenvoudige kleur. Hoeft het niet zo serieus, dan kan je je outfit een zomerse touch geven door een kimono met leuke print te dragen. Let er dan wel op dat je geen print in je outfit hebt. Mannen kiezen dan weer best voor een blazer of voor een licht truitje.

Ondergoed, handtassen en accessoires

Ook het juiste ondergoed kiezen is belangrijk, want er niks gênanter dan je ondergoed door je kleren zien. Zeker als je voor lichte kleur of lichte stof gaat, kan je beter eens nadenken over de kleur van je ondergoed.

Ga eens voor een handtas met een leuke print of in een zomers kleurtje, maar pas op dat het geen strandtas wordt. Een simpele outfit kan dan weer wat leuker worden met de juiste accessoires, maar overdrijf er niet in.

Meer
Lees meer...