1.700 Gentse vaccins zonder afspraak meteen de deur uit

Vandaag, op vrijdag 25 juni, kwam de stad Gent met een oproep dat wie nog geen uitnodiging voor een vaccin had gekregen zich spontaan mocht aanbieden aan het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. In totaal ging het om 1.700 vaccins die tussen 14.30 uur en 21 uur uitgedeeld zouden worden, maar de plaatsen werden al meteen ingevuld.

Gentenaars ouder dan 16 konden vandaag een coronavaccin gaan halen zonder dat ze een officiële uitnodiging ontvangen hadden. Veel jongeren hebben die uitnodiging nog niet gekregen en willen toch graag snel een vaccin. Dat werd ook duidelijk door de massale opkomst.

1.700 vaccins verdeeld

De stad Gent liet vandaag weten dat er 1.700 vaccins op overschot waren. Het ging om dosissen van het vaccin van Pfizer. Wie ouder dan 16 was en nog geen uitnodiging had ontvangen, kon zich spontaan aanmelden en kreeg vandaag al meteen een vaccin.

En die oproep bleef niet zonder gevolg. Heel wat jongeren zakten af naar het vaccinatiecentrum, waar al meteen lange wachtrijen vormden. Wie nu nog in de wachtrij staat, krijgt hoogstwaarschijnlijk vandaag nog een vaccin. Moest dat niet het geval zijn, wordt meteen een afspraak ingepland. “De lange wachtrijen tonen aan dat de vaccinatiebereidheid in Gent bijzonder groot is, zeker bij jonge mensen”, klinkt het bij Gents schepen van Gezondheid Rudy Coddens. “We willen alle jongeren bedanken en stellen alles in het werk om wie gekomen is ook een prik te geven.”

Wie vandaag te laat was, kan nog een afspraak regelen voor de komende dagen. Want ook dan zijn er nog veel plaatsen vrij in het vaccinatiecentrum van Gent. Wie nog geen vaccinatiecode ontvangen heeft met de post of via mail, kan die code vinden op het burgerprofiel. Op deze website wordt uitgelegd hoe je een afspraak vastlegt in Gent.

Meer
Lees meer...