10 dingen die je nog niet wist over limonade

Jij hebt misschien al je oordeel klaar over limonade? Nochtans zijn er heel wat interessante dingen die je sowieso nog niet wist over het gele goedje. Ontdek hier 10 dingen die je zin doen krijgen in een glas limonade: 

1. Het is eigenlijk al een zeer oude drank …

Helemaal in het begin werd limonade gemaakt met citroen, suiker en plat water. De drank werd toen per glas verkocht bij authentieke limonademakers. Vintage!

2. … en zeker niet altijd bruisend

Bij limonade denk je waarschijnlijk meteen aan de klassieke variant met bubbels. Maar er bestaan ook superlekkere versies die niet bruisen, zoals de limonades van Spa DUO.

3. Bovendien is er een verschil tussen limonade en gearomatiseerd water

Limonades zijn op basis van fruitsap en suiker maar gearomatiseerd water is op basis van water en fruitaroma’s. Ze bevatten dus geen suikers. Zo bestaan er nu ook limonades laag in calorieën zoals die van Spa DUO.

4. Kinderen zijn er meestal verzot op …

Slurp!

5. … maar iets ouderen ook 😉

Een avondje thuis met vrienden? Proef samen eens van een limonade van Spa DUO. De gulden middenweg tussen gesuikerde dranken en gewoon water.

6. Overal ter wereld drinken we limonade …

In India bijvoorbeeld, heet de traditionele limonade ‘Nimbu Pani’ of ‘Panakon’.

7. … maar het varieert naargelang het land

Ja hoor, elk land heeft zo zijn recept! Bij ons is het traditioneel op basis van citroen, suiker en water, maar in India voegen ze er zout aan toe en in Ierland zijn ze niet vies van een scheutje whiskey in hun limonade.

8. Je kan het ook in de winter drinken

Wie zegt er dat limonade enkel voor tijdens de zomermaanden is? De limonade Spa Duo Lime-Ginger is een perfecte opkikker tijdens de koude winter.

9. En in de zomer kan je er geweldige cocktails mee maken …

Laat je verbeelding de vrije loop!

10… of mocktails!

Als je nog nooit van mocktails gehoord hebt, is het nu jouw moment! Probeer samen met je vrienden de beste recepten uit met verschillende limonades.

En, heb je nu zin gekregen in limonade? Een gouden tip: proef de heerlijke limonades van Spa DUO, zij bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten. 😉

Meer
Lees meer...