10 handige toepassingen en apps op spotify die je nog niet kende

Onlangs veranderde de lay-out van Spotify en kreeg de muziekdienst een strakke, zwarte look mee. Met al die veranderingen is de kans groot dat je even hebt moeten zoeken naar de vertrouwde functies. Maar waarschijnlijk zijn er ook nog een hele hoop handige toepassingen en apps waar je niet eens van wist dat ze bestonden, hier zijn de 10 leukste.

1. Onmiddellijk toegang tot alle lyrics

Meebrullen met je favoriete nummers terwijl je de lyrics eigenlijk niet kent, iedereen doet het wel eens. Maar daarvoor heeft Spotify een oplossing: de gratis TuneWiki app. Via de app finder kan je deze handige toepassing vinden. Als je de app installeert, zie je de lyrics van het nummer dat je afspeelt mooi over je scherm rollen. Eindelijk gedaan met al dat ‘gelalala’!

Screenshot spotify

2. Maak een playlist op maat

Met de Lazify app kan je de perfecte afspeellijst maken. Sleep gewoon een song, album, artiest of playlist in de app. Lazify zoekt vervolgens zelf gelijkaardige items en voegt ze samen in een playlist. De duur van die playlist kan je overigens helemaal zelf bepalen (van 10 songs tot 8 uur muziek).

Screenshot Spotify

3. Of een playlist op gevoel

Sensueel, teder, blij of boos? De Moodagent app heeft een playlist voor elk van deze gevoelens. Klik gewoon aan hoe je je voelt, en de app maakt zelf een afspeellijst op basis van je emotie. Daarnaast kan je ook je eigen playlists in de app slepen. Moodagent berekent dan een ‘mood profile’ voor de volledige lijst.

Screenshot spotify

4. Maak samen met je vrienden een afspeellijst

Feestje op de agenda? Dan is het zeker fijn als je vrienden mee kunnen beslissen wat allemaal in de playlist komt. Klik met de rechtermuisknop gewoon op de afspeellijst die je wil delen en klik dan op ‘gezamenlijke afspeellijst’. Nu kunnen je vrienden gewoon de nummers die zij willen horen, aan jouw playlist toevoegen.

5. Blijf op de hoogte van de nieuwste releases en het laatste nieuws

Een tijdje geleden verwijderde Spotify zijn What’s New tab, maar je kan wel nog steeds volgen welke nieuwe muziek er de laatste tijd is uitgekomen. Als je in het menu aan de linkerkant gewoon op ‘bladeren’ klikt, kan je de nieuwste releases ontdekken.

Screenshot spotify

6. Verberg belachelijke nummers, voorgoed deze keer

Iedereen weet wel dat je rechts bovenaan bij je foto de optie ‘privésessie’ kan inschakelen. Maar deze optie is slechts tijdelijk, want telkens als je Spotify afsluit, wordt de instelling gereset. Wil je non-stop Justin Bieber luisteren zonder je zorgen te maken over het feit of die ‘privésessie’ nu is aangevinkt of niet, dan is er een oplossing. Ga in de taakbalk naar ‘bewerken’, en dan naar ‘voorkeuren’. Hier kan je aanvinken wat je wil delen met je vrienden op Facebook en Spotify, zonder dat de instellingen veranderen telkens je het programma afsluit.

Screenshot spotify

7. Ontdek klassieke muziek

Even genoeg van al die pompende beats en loeiende gitaren? Dan is de Classify app zeker en vast iets voor jou. Dankzij Classify verken je met gemak de wereld van de klassieke muziek. Via de app kan je je verdiepen in de werken van bijvoorbeeld Mozart en Tchaikovsky, maar je kan ook zoeken op basis van instrumenten, sfeer, tijdperk en zelfs thema (zoals filmmuziek).

Screenshot spotify

8. Mail je favoriete songs naar je vrienden

Een nieuw liedje ontdekt dat je vrienden absoluut moeten horen? Sleep het nummer dan gewoon van Spotify naar de body van je mail of instant message en er komt automatisch een link naar het nummer in je bericht te staan.

Screenshot

9. Of link gewoon naar een bepaald stuk van het nummer

Het is ook mogelijk om iemand een link naar een nummer te sturen en het op een bepaald moment te laten starten. Dit is wat je moet doen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het nummer en klik in de tab op ‘Spotify URI kopiëren’.
  2. Plak de link in een tekstverwerkingsprogramma
  3. Voeg achteraan in de link een “#” toe en daarna het moment waarop je wil dat het nummer begint (bijvoorbeeld #1:15)
  4. Om naar de “Galileo, Galileo” in Bohemian Rhapsody te luisteren voer je dus dit in op Spotify: 

    spotify:track:1AhDOtG9vPSOmsWgNW0BEY#3:15

10. Bekijk je hele afspeelgeschiedenis

Gisteren naar een leuk nummer geluisterd, maar vergeten wat de titel was? Dan kan je gewoon in je geschiedenis terug gaan zoeken welke nummers je allemaal beluisterd hebt. Klik in het menu links gewoon op ‘afspeelwachtrij’. Naast je geschiedenis kan je hier ook kijken welke nummers als volgende worden afgespeeld.

Screenshot spotify
Bron: Buzzfeed
Meer
Lees meer...