10 redenen waarom iedereen verliefd is op Brugge

Wie dit weekend van valentijn een citytrip heeft geboekt, had eigenlijk voor Brugge moeten kiezen. De stad is door Business Insider uitgeroepen tot de op één na meest romantische ter wereld. En het Venetië van het noorden is niet toevallig net nu een onderwerp in veel media in de rest van de wereld.

Enkel Bali stond in het lijstje van businessinsider.com nog boven Brugge. En een weekendje naar Indonesië ligt misschien niet meteen binnen ieders mogelijkheden. Geen nood, dit zijn tien troeven waarmee Brugge kan claimen dat je er een heel jaar lang valentijn kunt vieren.

1. Met de boot op de kanalen

Thinkstock

We beginnen met een cliché en het is waarschijnlijk ook een van de voornaamste redenen waarom Brugge altijd met Venetië wordt vergeleken: een romantisch boottochtje op de kanalen van de stad. Maar in Brugge is het dus ook mogelijk. Enkel wat romantische gitaarmuziek ontbreekt nog.

2. Een fietsparadijs

Thinkstock

Voor de echte landrotten zijn er andere mogelijkheden om de omgeving op een gezellige en romantische manier te verkennen. Huur eens een fiets en neem een kijkje in én rond Brugge. Buitenlandse sites en reisgidsen raden een ritje naar Damme ten sterkste aan.

3. Lekker eten

Thinkstock

De liefde van de man gaat door de maag en dat is bij benadering op de meeste Belgen van toepassing. Lekker romantisch tafelen hoort er in Brugge zeker bij. Wie echt eens met geld wil gooien, kan naar De Karmeliet, één van onze driesterrenrestaurants. Maar gelukkig heeft Brugge nog een pak alternatieven.

4. En lekker drinken

Brugge is een echte bierstad met de Halve Maan als een van de bekendste brouwerijen. Het is de thuis van beroemde bieren zoals de Brugse Zot en de Straffe Hendrik. Of duik gewoon een café binnen en maak je keuze uit hun uitgebreide bierkaart. De Belgische Brouwers herinnerden er ons deze week nog aan: wees fier op ons bier!

Thinkstock

5. Snoepen

Nog een cliché, dat wel, maar in Brugge kan je er niet naast kijken. Meer dan 50 chocoladezaken telt de stad en het is op culinair vlak één van de belangrijkste chocoladesteden van het land. Ideaal voor een extra geschenkje op valentijn. En zoals je weet heeft chocolade voor koppels op romantisch weekend ook op andere vlakken nog voordelen…

Thinkstock

6. Geen gigantische stad

Brugge spreekt ook aan omdat het geen enorme stad is zoals Brussel of Antwerpen. Je vindt er gemakkelijk je weg, het verkeer is niet te druk en je kan er in alle rust van je weekend genieten.

7. Verborgen schoonheid

Thinkstock

Wie denkt alles van Brugge al te hebben gezien, kan nog raar opkijken. Brugge is één van die steden waar iedere keer wel iets te ontdekken valt. En voor iedereen die de Brugse schoonheid nog niet ontdekt heeft, dit zijn de meest romantische plekjes volgens de toeristische website van de stad: Gruuthuse, Groenerei, Huidenvettersplein, Rozenhoedkaai, de Brugse Vesten, het Jan Van Eyckplein en het Begijnhof.

8. Liefde voor geschiedenis

Thinkstock

Wat Brugge nog romantischer maakt, is dat je als bezoeker omringd wordt door enkele prachtige historische gebouwen die de stad al eeuwenlang sieren.

9. Winkelen

Natuurlijk heeft de winkelstraat niet de omvang van de Brusselse Nieuwstraat of de Antwerpse Meir, maar dat is net een onderdeel van de charme. Al zal de mannelijke wederhelft dit puntje op een romantisch weekendje liever schrappen.

10. Het strand is vlakbij

Thinkstock

Met een warme winter als deze kan zelfs een frisse wandeling langs het strand eens deugd doen. Wie wil uitwaaien hoeft daar niet ver voor te reizen. Brugge zelf ligt dan wel niet aan de kust, je bent heel snel in badsteden zoals Zeebrugge en Knokke.

Thinkstock
Meer
Lees meer...