13 coole dingen die de festivalcamping nog leuker maken

We vergeten even die vervelende examens/werkdagen, en dromen al van de zomer en de daarbij horende festivals. De tijd op de festivalcamping doden kan vervelend zijn… maar met deze coole dingen wordt het kamperen een pak leuker. 

1. Een Volkswagentent

Het is hip retro, groot genoeg voor vier én gemakkelijk zichtbaar. De weg naar je tent heb je dit jaar zó gevonden. Beetje te duur? Probeer dan deze vanop Kapaza

2. De koelste der koelboxen

Geen camping zonder bier – en deze koelbox kan er 70 aan, en houdt ze vier dagen lang koel. Je drinkt liever een fris wijntje (of koude cola)? Dan kan je beter in een Chill it Bag (of tas) investeren.

3. Verfrissend tijdverdrijf voor luiaards

Goed weer is leuk, tot het te warm is in je tent (of erbuiten). Met dit luchtbed kan je koel zonnen én ondertussen de BFF-quiz uit de Joepie invullen: Ideaal. Om de voeten af te koelen kan een doodgewoon bassintje natuurlijk ook: 

4. Verfrissend tijdverdrijf voor actievelingen 

Ok, de kans dat je kan landen IN water is klein, maar cool is het wel nee? Het mag waarschijnlijk niet, dus deze waterpistolen kunnen ook helpen. Niet op de meisjes mikken! 

Of als je alleen verfrissing wil, en geen fun.

Deze verstuiver houdt je hoofd (letterlijk) koel, net als deze pet via Kapaza.

5. Zonnebril & zonnecrème

Voor wie een gewoon bruin kleurtje zo gewoontjes vindt: de zonnetatoeage. In elk geval: vergeet je zonnebril en zonnecrème niet.

6. BBQ’tje, iemand?

Een mens moet toch eten? Deze trash can BBQ vervult zijn taak en kan daarna gebruikt worden als vuilbak. Te zwaar om te verslepen? Dan gebruik je gewoon deze instant-barbecue
Wie niet met de vingers wil eten, kan dit ook nog kopen: 

7. Gsm opladen

Waka-waka-opladers gebruiken de kracht van de zon om jouw smartphone weer tot leven te brengen, zonder te moeten zitten wachten aan de oplaadpalen. En je steunt er nog een goed doel mee ook. Andere solaire opladers bestaan ook:
Of je kan gewoon lekker ouderwets aan het hendeltje draaien. Swing if you wanna ring!

8. Regenbescherming

Festival Feet! Waarom heeft niemand dat eerder bedacht? Samen met een coole poncho kan je alle regenweer aan. Te hip? Een onopvallende poncho is nog altijd een optie: 
En voorzie meteen ook een bescherming voor je smartphone:

9. Stoeltje

Van staan word je moe, dus je hebt een stoeltje nodig. Of ten minste: ruggensteun, zoals van de beach thingy. Liever een écht stoeltje? Dan is dit kampeerstoeltje ideaal. Let wel: nog steeds verboden op Belgische festivalterreinen! 

10. EHBO-kit

Geen zin om een uur te wachten op een pleister (en je favo band missen!) omdat je een druk moment hebt gekozen om naar de EHBO-tent te gaan? Simpel. Neem je eigen basiskit mee. Nieuw of tweedehands via Kapaza. 

11. Slaapzak

Deze Sexy Hotness Sleeping Bag is oplossing voor al je festivalslaapproblemen, zowel als deel van een koppel als een single met onverwacht gezelschap. Niet zo optimistisch? De gewone koop je lekker bij Kapaza.

12. Licht

Van alle kampeerlichten is deze Sun Jar by far de coolste. Of een doodgewone zaklamp via Kapaza, dat kan ook natuurlijk.

13. Oordoppen

Oordoppen enkel voor op het festivalterrein? Tot je campingburen tot drie uur ’s nachts elke probleempje met hun lief (of vader/moeder/leerkracht/buurvrouw) bediscussiëren. Play it safe en voorzie enkele paren – je raakt er sowieso kwijt.