13 dingen die succesvolle mensen al doen voor het ontbijt

13 dingen die succesvolle mensen al doen voor het ontbijt

Succesvolle mensen lijken meer uren in een dag te hebben dan anderen, maar daar is een simpele verklaring voor. Ze doen namelijk al een pak dingen voor ze ’s morgens naar het werk vertrekken. Meer nog: ze maken het verschil zelfs al vóór het ontbijt. Dit zijn 13 dingen die wij van hen kunnen leren:

1. Ze staan vroeg genoeg op …

Want de uren voor je naar het werk vertrekt, die kan je invullen zoals je zelf wil … zonder dat je gestoord wordt. Hoe meer = hoe beter dus!

2. … en ze duwen niet meer op de snoozeknop

Tumblr
’t Is gewoon veel beter om meteen op te staan als je wekker gaat. Jezelf de tijd geven om weer in te dommelen, dat doet meer kwaad dan goed.

3. Plus: enkele dagen per week gaan ze zelfs al sporten voor het ontbijt

Sporten valt sowieso als eerste uit je agenda als er een afspraak tussenkomt of als je ’s avonds moe bent. Door voor het ontbijt al te gaan, voorkom je dat. En ’t is ook goed voor je humeur en je concentratie!

4. Maar ze nemen ook tijd om even helemaal niks te doen en te ‘mediteren’ …

Nope, dat hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Gewoon even ontspannen, afstand nemen van je to-dolijst en jezelf de tijd gunnen om aan je dag te beginnen.

5. … en om na te denken over de goeie dingen in ’t leven

De dingen waar je dankbaar voor bent, bijvoorbeeld. Of die je een goed gevoel geven. Want op die manier begin je met een positieve noot aan je dag en kan je tegenslagen relativeren.

6. Ze werken ’s morgens vroeg ook aan hun belangrijkste zaken

Giphy
Omdat je je ’s morgens nu eenmaal het best kan focussen op moeilijke zaken, zeker omdat je op dat moment nog door niemand gestoord wordt.

7. Of ze maken tijd voor een persoonlijk project

Tumblr
Een blog bijhouden? Een boek schrijven? Of schilderen? Laten we eerlijk zijn: als je de hele dag gewerkt hebt, dan heb je ’s avonds geen fut meer voor je persoonlijke passies. Daarom doe je ook die dingen beter ’s morgens.

8. Ze stellen voor het ontbijt ook al een planning op

Giphy
Een schema dat toont hoe je je dag – of zelfs je week – gaat indelen. Op die manier creëer je rust in je hoofd, formuleer je je prioriteiten en weet je wat je te doen staat.

9. En ze nemen de tijd om het nieuws te lezen …

Zo heb je tegen het ontbijt al een goed idee van wat er gebeurt in de wereld. En dan kan je daar indien nodig ook op inspelen.

10. … en zelfs om hun e-mails te controleren

Tumblr
En daar is een goeie reden voor: je wil niet voor verrassingen komen te staan als je aankomt op het werk. Antwoorden doe je uiteraard alleen op heel dringende mails, de rest is voor op het werk.

11. Ook belangrijk: ze drinken eerst water in plaats van koffie

Tumblr
De ideale start voor je lichaam, dat is een glas water (of twee) voor je iets anders eet of drinkt. Al mag je daarna natuurlijk wel een kopje koffie drinken ;-).

12. Maar ze maken uiteraard ook een GEZOND ontbijt klaar

Want iedereen weet hoe belangrijk dat is, ook al kruipt daar wel wat tijd in. Maar goed begonnen, is nog altijd half gewonnen ;-).

13. En nog veel belangrijker: ze genieten van qualitytime met hun gezin

Als je weet dat je er ’s avonds niet kan zijn om samen met je lief (en eventuele kinderen) te eten, dan maak je daar toch gewoon ’s morgens tijd voor? En dan begin je meteen ook goedgezind aan je dag!

Gesponsorde artikelen