13 februari = minnaressendag: 10 spraakmakende affaires

13 februari, de dag voor valentijn, staat bekend als ‘minnaressendag’. De dag waarop mannen niet hun partner, maar wel hun minnares in de bloemetjes zetten. Een ideaal moment voor een overzicht van enkele bekende minnaressen.

1. Julie Gayet én Valérie Trierweiler: minnaressen van François Hollande

giphy.com

We beginnen met de meest recente: Julie Gayet. Afgelopen januari onthulde het magazine Closer dat de Franse actrice de minnares is van de president. De twee zouden elkaar al twee jaar in het geheim zien. Ondertussen heeft Hollande zijn partner Valérie Trierweiler, die even opgenomen werd in het ziekenhuis, verlaten.

Enkele jaren geleden was Trierweiler zelf nog de minnares van Hollande. Ze zouden sinds 2006 een relatie gehad hebben, hoewel Hollande tot 2007 getrouwd was met Ségolène Royal, de moeder van zijn vier kinderen. Pas in 2010 maakten de twee hun relatie bekend.

2. Ancy Dieto: minnares van den John

In juli 2013 gingen Astrid en John Bryan uit elkaar. De twee beweerden toen dat er geen sprake was van ontrouw, maar niet veel later bleek dat den John vreemdgegaan was met de Filipijnse Ancy Dieto, toen 22. Zij claimde dat de affaire al begon op haar zeventiende. Naar verluidt is het meisje omgekomen door de tyfoon Haiyan.

3. Kristen Stewart: minnares van Rupert Sanders (en omgekeerd)

Getty Images
In juli 2012 barstte er een bommetje in Hollywood: Kristen Stewart gaf toe dat ze Robert Pattinson bedrogen had met regisseur Rupert Sanders, nadat er kusfoto’s lekten.. Dat maakte van Kristen meteen een minnares, want Rupert was toen getrouwd met actrice Liberty Ross. Beide koppels zijn ondertussen uit elkaar.

4. Ann Van den Broeck: minnares van Stany Crets

Over naar eigen land: in 2011 verliet Stany Crets zijn vrouw voor musicalster Ann Van den Broeck, na een affaire van tien maanden. Pas twee jaar later praatte het koppel over hun ‘verboden liefde’.

5. Angelina Jolie: minnares van Billy Bob Thornton (en Brad Pitt)

giphy.com
giphy.com
Zelf ontkent ze nog altijd dat ze een affaire had met Brad Pitt toen hij getrouwd was met Jennifer Aniston, maar het is wel een feit dat Brad Jennifer voor haar verliet. Die affaire was trouwens niet de eerste voor Angelina: ze was ook al de minnares van Billy Bob Thornton toen hij verloofd was met Laura Dern. In 2000 trouwde Angelina met Billy Bob, sinds 2005 is ze samen met Brad Pitt.

6. Rebecca Loos: minnares van David Beckham

News of the World
Wie kent Rebecca Loos nog? In 2004 bracht het Britse tabloid News of the World de affaire van de Nederlandse met David Beckham naar buiten, die zij ook bevestigde. Beckham ontkende alles, net als vrouwlief Victoria. 

7. Mildred Baena: minnares van Arnold Schwarzenegger

Op 16 mei 2011 gaf Arnold Schwarzenegger toe dat hij een buitenechtelijk kind had met zijn huishoudster, waarna zjin vrouw Maria Shriver de scheiding aanvroeg. De affaire kreeg veel media-aandacht, vooral omdat Mildred niet bepaald moeders mooiste was…

8. Marilyn Monroe: minnares van (onder andere) John F. Kennedy

giphy.com
Het is nooit bevestigd, maar algemeen wordt aangenomen dat Marilyn Monroe een van de minnaressen was van president John F. Kennedy. Vrouwlief Jackie zou ervan op de hoogte geweest zijn en was er niet gerust in, zeker niet nadat Marilyn een zeer flirterige ‘Happy Birthday, Mr. President’ zong voor zijn 45ste verjaardag. Toch bleven ze samen, tot aan zijn dood in 1963. Marilyn Monroe was op haar beurt nog de minnares van Johns broer Bobby en van enkele andere mannen.

9. Sybille de Selys Longchamps: minnares van koning Albert II

Bijna 20 jaar had Sybille de Selys Longchamps een affaire met onze koning. Samen kregen ze een dochter: Delphine Boël. In september vorig jaar deed de vrouw haar hele verhaal op VIER. Koning Albert heeft het verhaal nooit bevestigd, maar ook nooit ontkend. Delphine wil nog altijd erkend worden als zijn dochter.

10. Monica Lewinsky: minnares van Bill Clinton

We eindigen met de bekendste minnares aller tijden: Monica Lewinsky. Toen haar affaire met de toenmalige president Clinton in 1998 uitkwam, werd dat een echt schandaal: de Lewinskygate of de affaire-Lewinsky. “I did not have sexual relations with that woman”, is een oneliner die we nooit zullen vergeten.
Meer
Lees meer...