13 jobs die extra veel respect verdienen

Jihaa, vandaag is het Dag van de Arbeid en dat betekent voor de meesten onder ons een dagje vrijaf. Het ideale moment volgens ons om even stil te staan bij de jobs die extra veel respect verdienen. (Ja, ook de jouwe komt aan bod, beloofd!)

1. Sitostickprikkers

VRT/VTM
Koen en Tom bewezen in Wauters vs Waes al hoe zot zij werden van het zware werk. En daarom onze eeuwige dank aan de mensen die ervoor zorgen dat wij met zijn allen kunnen smullen van de overheerlijke sitosticks!

2. Treinconducteurs

Ze krijgen dagelijks met heel wat gefrustreerde passagiers te maken. Maar weet je wat? De meeste problemen hebben ze helemaal niet zelf in de hand. Geef die mensen dus een glimlach in plaats van een boze blik, en zeker weten dat ook jouw dag een pak aangenamer wordt. Beloofd!

3. Acteur in Foute Vrienden

2BE

No words needed.

4. CEO’s

VRT

Oké, ze verdienen veel. Héél veel zelfs. Maar zou jij in hun plaats onder zoveel druk willen staan en zoveel uren willen kloppen? Om nog maar te zwijgen over hoe weinig tijd ze kunnen doorbrengen met hun zoon Theo… euh… Amadeo… euh… George… euh… Jozef… euh… (you’ve got the point, right?)

5. Brandweermannen

Omdat ze hun leven wagen voor onze veiligheid. En misschien ook een heel klein beetje omdat ze gratis en voor niets onze vrouwelijke fantasietjes levendig houden. (Gniffel, gniffel.)

6. Glasbolleegmaker

Scherven mogen dan wel geluk brengen, maar heb je er ooit al bij stilgestaan hoeveel lawaai zo’n glasbol maakt? Om nog maar te zwijgen over het risico op snijwonden. En daarom: R.E.S.P.E.C.T.!

7. Mickey Mouse

Hoe hard iedereen er ook van droomt om dagelijks rond te huppelen in Disneyland Parijs, de persoon die in het snikhete Mickey Mouse-pakje verstopt zit, telt ongetwijfeld de uren af tot het einde van zijn shift. Maar ondanks alles verdwijnt de glimlach nooit van zijn gezicht en bezorgt hij onze kiddos (en onszelf natuurlijk) de dag van hun (ons) leven! 

8. Airhostess

Ze staan in voor onze veiligheid op het vliegtuig, maar worden helaas veel te vaak behandeld als goedkope serveerster. Doe de airhostessen dus een plezier en geef de volgende keer meteen het juiste antwoord op de vraag “vlees of kip?”. Ze zullen je nog eens zo vriendelijk bedienen!

9. Mama’s

Ze brengen ons groot, verzorgen ons als ware we hun eigen kind (juist ja… dat zijn we), en dat allemaal gratis en voor niks. Zoals briljant gedemonstreerd in dit filmpje: een job waar de meeste voor zouden passen: 

Als dat geen extra groot boeket bloemen of extra dikke cadeau verdient op Moederdag?

10. Stylisten

Oké, ze mogen voor hun werk uren in de winkelstraten doorbrengen. Maar hoe pijnlijk moet het niet zijn om die coole, nieuwe gadgets meteen weer af te staan aan klanten? Om nog maar te zwijgen over het gigantische risico op rode bankcijfers door constant in de verleiding te komen… Yup, hun leven moet hard zijn. Afschuwelijk hard.

11. Tester van seksspeeltjes

Het klinkt leuk, betaalt bijzonder goed (of toch als we de Britse Nat Garvey mogen geloven) en je beleeft ongetwijfeld spannende werkuren. Maar vind maar eens een lief die niet geïntimideerd raakt door al dat plastic geweld… 

12. Attractieverantwoordelijken in een pretpark

Ze staan een hele dag staan te gluren op hoe wij de dag van ons leven beleven, terwijl zij zich dood vervelen. En dat allemaal in de meest afschuwelijke werkoutfits ooit. Dat verdient een applausje!

13. Jouw job

Uiteraard werken we stuk voor stuk reuzehard om geld in het laatje te brengen. Wie 40 uur per week werkt, is er zelfs een derde van zijn leven mee bezig. Aangezien we ongeveer een derde verspillen aan slapen, schiet er nog maar één derde over om dingen te doen die we echt leuk vinden (of die op zijn minst nuttiger zijn dan slapen).

Heb je nog meer jobs die perfect in ons lijstje passen? Vul het dan zeker verder aan via de reacties, Facebook of Twitter!