13 plekjes waar je als Brusselaar héél trots op mag zijn

Van de Grote Markt tot het Egmontpark en Chalet Robinson: er zijn ontelbaar veel plekjes in Brussel die écht de moeite zijn. Brussel is dan ook een geweldige stad, en op deze 13 plekjes mag je als Brusselaar alvast héél trots zijn:

1. Eerst en vooral is het Egmontpark een geweldige plek …

Dit park maakt de laatste jaren weer z’n opmars en da’s terecht, want ’t is heerlijk om er te wandelen, lezen, ontspannen … of om er een koffietje te drinken in l’Orangerie.

2. … net als het Maximiliaanpark

Een ideaal uitstapje met de kids! Wie zou verwachten dat er zich een kinderboerderij in hartje Brussel bevindt?

3. Ook op de Kruidtuin mag je als Brusseleir trots zijn

De Kruidtuin heeft een heel stukje geschiedenis. Tegenwoordig worden er vooral theatervoorstellingen, concerten en tentoonstellingen gegeven. Niet slecht, als je ’t ons vraagt!

4. Maar ook op de Grand Eldoradozaal, die nu wordt gebruikt als cinemazaal

Jep, UGC De Brouckère speelt nog wel degelijk films in deze zaal. Jammer genoeg kan je niet afleiden uit de programmatie in welke zaal je zal zitten, dus je zal wat geluk moeten hebben. Maar euh … da’s een perfect excuus om een cinema’ke te doen, niet ;-)?

5. Boeremet is dan weer een zalige plek die afterwork feestjes op donderdagavond biedt

Een cool concept met bars, foodtrucks, dj’s, … Boeremet is de place to be!

6. En hét panorama-uitzicht op Brussel zie je vanuit de vintage cafetaria in de Koninklijke Bibliotheek van België

Lezen, eten, drinken én genieten van een mooi uitzicht!

7. Ook boekenwinkel Het Ivoren Aapje is écht de moeite

Een geweldige plek waar de boekenliefhebber klassiekers vindt van schrijvers die ooit met Brussel in aanraking zijn gekomen.

8. Net als Chalet Robinson

Een chalet die tegelijkertijd ook een brasserie, restaurant en evenementenzaal is. Oh, én je wordt er met een bootje naartoe gebracht. Hoe zalig is dat?

9. Vergeet ook het Beursgebouw niet

Geef toe: één van de meest indrukwekkende gebouwen van Brussel is toch het Beursgebouw in de Anspachlaan. Toeristen van over heel de wereld gaan er speciaal naartoe om er foto’s te maken!

10. En ook de Grote Markt verdient zeker een plek in dit lijstje …

De Grote Markt, het kloppend hart van Brussel, is wereldberoemd dankzij de prachtige gebouwen rondom het plein. Maar ’t is er vooral heel gezellig, zeker als er marktjes worden georganiseerd.

11. … net als Manneke Pis

Wie Brussel zegt, denkt aan Manneke Pis. Het ventje heeft regelmatig een nieuwe outfit aan, afhankelijk van de feestdag of gelegenheid.

12. Hét symbool van Brussel is natuurlijk het Atomium

Een monument gemaakt van 9 ijzeren bollen waarvan de bovenste een restaurant is. Misschien een ideetje voor Valentijn ;-)?

13. En tot slot mag dit niet in het lijstje ontbreken: het toekomstige Eurostadium

Hoe zalig zou het zijn als onze Rode Duivels daar over 4 jaar het EK zouden kunnen spelen?

Kijk jij ook al zo hard uit naar het nieuwe Eurostadium en hoop je er ooit een matchke mee te kunnen pikken van onze Rode Duivels? Volg dan zeker de Facebookpagina, steun het project en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Meer
Lees meer...